Nationalparken laver soundwalk om molbohistorierne

Put et par høretelefoner i ørene og kom med på Nationalpark Mols Bjerges nye lydvandring i Ebeltoft.

Artiklens øverste billede
Thomas Elle (th.) er en af fem fortællere i soundwalken, der er produceret af komponist Hans Sydow (tv.). Pressefoto

Mols er kendt for historierne om de ”fiffigdumme” molboere og deres alternative problemløsninger.Lige siden slutningen af 1700-tallet har historierne om molboerne floreret, og nu har Nationalpark Mols Bjerge lavet molbohistorierne til en soundwalk. Med et par høretelefoner i ørene kan man, mens man går en rute rundt i Ebeltoft, lytte til molbohistorier og blive klogere på, hvad vi kan bruge historierne til i dag.

Det står i en pressemeddelelse, hvor man kan læse, at Nationalpark Mols Bjerges nye soundwalk lanceres ved et åbningsarrangement fredag 5. november kl. 16 på Maltfabrikken i Ebeltoft.

Nyt liv til molbohistorierne

Nationalpark Mols Bjerge har længe ønsket at give nyt liv til molbohistorierne, og det er komponist Hans Sydow, der har fået opgaven med at producere soundwalken ”Jeg kan huske – Molbohistorier”.

En soundwalk er en lydvandring, hvor man følger en rute på sin telefon og samtidig lytter til en lydfortælling. Lydvandringen sætter gang i lytterens fantasi, og det er en helt særlig oplevelse, når fortællingen skaber billeder på den indre nethinde, samtidig med at man går og kigger på omverdenen.

Soundwalken har sin start på Maltfabrikken, og herfra går ruten via Adelgade gennem det gamle historiske centrum i Ebeltoft. Undervejs lytter man til fem fortællere, der hver har et personligt forhold til molbohistorierne, fortælle et uddrag af deres yndlings molbohistorie, hvilken betydning den har for dem, og hvad vi kan bruge molbohistorierne til i dag.

Lydvandringen kan høres ved at hente den gratis app Lydlandkort i AppStore eller Googleplay.

Overinspektør fortæller

Nationalpark Mols Bjerges nye soundwalk lanceres officielt fredag 5. november kl. 16. Arrangementet foregår først i havestuen på Maltfabrikken. Her holder tidligere overinspektør på Museum Østjylland Jakob Vedsted en halv times oplæg om molbohistoriernes oprindelse og internationale pendanter.

Bagefter fortæller komponist Hans Sydow om molbosoundwalken, og herefter skal soundwalken opleves på egen krop. Turen går derfor rundt i Ebeltoft, mens der lyttes til lydvandringen. Det er vigtigt at huske at medbringe egne høretelefoner, så man kan lytte til soundwalken.

Åbningsarrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen