Oplev flotte Pyrus-kostumer og sjove rekvisitter på museet

Der bliver både ramasjang og tjubang i den, når Museum Østjylland åbner årets nok hyggeligste juleudstilling Pyrus Forever i den gamle købmandsgård i Grenaa.

Artiklens øverste billede
Oplev ægte rekvisitter fra Pyrus universet på Museum Østjylland i Grenaa. Pressefoto

Der er lagt i støbeskeen til en vaskeægte julebasker, når Pyrus, Kandis, Gyldengrød og alle de andre velkendte karakterer fra julekalenderne om Pyrus rykker ind på Museum Østjylland i Grenaa. Museet har været så heldig at få lov til at låne de originale kostumer og rekvisitter fra det elskede juleunivers og slår derfor dørene op for en juleudstilling for hele familien.

Siden den første Pyrus-julekalender kom i 1994, har mange siddet klistret til skærmen hver dag i december, når det var tid til nye nisseløjer på Rigsarkivet.

»De mange genudsendelser på TV2 har gjort, at flere generationer efterhånden har fået et forhold til Pyrus-universet. Så vi satser på mange nostalgiske udbrud og samtaler på kryds og tværs, når gæsterne går rundt i juleudstillingen!« siger museumsinspektør Jesper Nørskov Pedersen i en presssemeddelelse fra Museum Østjylland.

Et ægte julehit

Når udstillingen åbner fredag 19. november, kan du komme helt tæt på nogle af julekalendernes mange ting, som stadigvæk findes den dag i dag. Du kan blandt andet se nærmere på nissernes fine kostumer, tage en selfie i nissernes badekar, kigge gennem øjnene i Rembrandt-maleriet ind til Bertramsen og Josephine på Rigsarkivet og meget mere. Mange vil i udstillingen sikkert også kunne nikke genkendende til noget af alt det merchandise; spil, nissehuer, snekugler, lågekalendere og meget mere, som museet har lånt af Pyrus-fans fra nær og fjern.

Museum Østjylland fik den 1. november en ny mand i chefstolen, da Jesper Bækgaard tiltrådte som museumschef efter Jørgen Smidt-Jensen, der havde varetaget den post i 23 år. Det er Jesper Bækgaard, som i år får æren af at åbne juleudstillingen, og der er således lejlighed til at hilse på ham denne dag.

Til udstillingsåbningen fredag 19. november kl. 17 vil der foruden en sang eller to, også blive serveret lækre julegodter for gæsterne. Kl. 17.30 vækkes julemanden i museumsgården. Alle opfordres til at følge med til juletræstænding på Torvet efter udstillingsåbningen.

Pyrus Forever kan opleves frem til og med søndag den 2. januar 2022. Der er selvfølgelig gratis adgang til både særudstillingen og til museet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen