Husmoderforening på spændende tur til historiske Grimmerhus

Rønde og omegns Husmoderforening arrangerer i slutningen af denne måned en tur til Clay Keramikmuseum Danmark i Middelfart, hvor nutid og fortid er knyttet sammen i respekt for begge dele.

Artiklens øverste billede
Turen går til det smukke Grimmerhus ved Middelfart 28. november for Rønde og omegns Husmoderforening. Arkivfoto

Rønde og omegns Husmoderforening har 28. november tilrettelagt en udflugt til Clay Keramikmuseum Danmark i Middelfart som er specialmuseum for keramisk kunst og design.

Da CLAY Keramikmuseum Danmark blev åbnet af Hendes Majestæt Dronningen i maj 2015, var det på én og samme tid en indvielse af en spektakulær museumstilbygning og en præsentation af et nyt og internationalt navn.

CLAY er nemlig ikke bare det engelske ord for ler og det fælles udgangspunkt for al stentøj, fajance og porcelæn; det er også et navn, der griber tilbage i museets historie. Ideen til museet udsprang af den internationale kunstnersammenslutning CLAY TODAY, som i 1990 afholdt et symposium på det nærliggende Tommerup Teglværk. Her hentede danske keramikere masser af inspiration fra deres udenlandske kolleger, og her tog ideen om at etablere et dansk museum for moderne keramisk kunst, kunsthåndværk og design form.

En initiativgruppe begyndte at arbejde på sagen, og fire år senere åbnede Keramikmuseet Grimmerhus i det gamle enkesæde Grimmerhus, der var blevet bygget i 1856-57 som aftægtsbolig til det nærliggende Hindsgavl Slot.

I løbet af de næste år voksede museet, og da Royal Scandinavia i 2010 donerede 55.000 stykker unik keramik fra Royal Copenhagen til museet i Middelfart, voksede samlingen ud af sine oprindelige rammer. Det blev startskuddet til en omfattende om- og tilbygning af museet.

Humlemagasinet

Rønde og omegns Husmoderforening har også planlagt et besøg på Humlemagasinet i Harndrup på Fyn.

Ud over den kulturhistoriske udstilling kan man på stedet opleve tre museer (Historisk Dukkemuseum, Sigfred Pedersen Museet og Humlemuseet) samt haveanlæg på 10 tdr. land med over 20 forskellige temahaver.

I november-december laves alle stuer om til hyggelig juleudstilling og butik.

Der er fortsat pladser at få i bussen, fortæller Elsebeth Sørensen, som bor i Ryomgård, fra Rønde og omegns Husmoderforening.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen