Christian Juncker får musikalsk comeback i Kolind+

Den fynske sangskriver har tidligere fejret store musikalske triumfer i netop Kolind. Nu forsøger han at gøre det på ny torsdag 16. december sammen med sin broder i ånden, Jonas Breum.

Artiklens øverste billede
Odenseanske Christian Juncker og vejlensiske Jonas Breum klar til at give Kolind for(h)jul torsdag aften. Pressefoto

Christian Juncker kendes nok bedst for liguster-sangen om Mogens & Karen’ - det typiske forstadspar, der »bor lidt længere nede ad vejen« - samt titelsangene til familien Behas maritime eventyr (’Kurs mod fjerne kyster’ – ’Havana’ m.fl.).

I tidligere tider har han været forbi Kolind for at give koncert, og det med stor styrke og applaus fra publikum.

Torsdag får han en slags comeback i den gamle markedsby, når han entrerer scenen i Kolind+ sammen med sin musikalske soulbrother Jonas Breum i deres fælles projekt, GÆSTERNE.

GÆSTERNE radiodebuterede i januar 2020 med P4-singlen ’De Livskloge & Dem på Violin’. En hel del live-koncerter i forsamlingshuse, på kroer og spillesteder gav duoen blod på koncert-tanden, indtil en velkendt pandemi sendte Juncker og Breum i pitstop i pladestudiet.

Her blev albummets 11 sange skrevet og indspillet i en stemning af legelyst og tillid – og godt et år senere udkom resultatet.

Anker Jørgensen

Odenseanske Christian Juncker og vejlensiske Jonas Breum kompletterer hinanden smukt på albummet ’I mørket er der ingen, der skal sidde alene.’

Albummets titel er inspireret af den sang, ’De største er de små’, som duoen leverede til tidligere statsminister Anker Jørgensens 85 års fødselsdag, og som også var titlen på den hyldestplade som en række kunstnere fra Kim Larsen til Allan Olsen udgav til den folkekære mand, mens han endnu boede på tredje sal på Borgbjergvej 1 i Sydhavnen i København.

Koncerten i Kolind+ er blevet til i et samarbejdet med Kulturhuset Pavillonen i Grenaa, på hvis hjemmeside man kan købe billetter. www.pavillonen.dk/forside/det-sker/gaesterne-feat-juncker/

Dørene åbnes klokken 19 torsdag aften i Kolind+.

Læs også

Del artiklen