Julefilm: Syddjurs på stuens femte væg søndag aften

TV2 blænder søndag aften klokken 20.35 op for familiefilmen ’Malous Jul’, der blandt andet er optaget på en gård i Knebel.

Artiklens øverste billede
'Malous Jul' fik overraskende gode anmeldelser, da den havde premiere i 2019: »Når det så er sagt, ER »Malous jul« faktisk ret god og har overraskende meget kant for en film i den genre. Og hvis man skal være lidt floromvunden – og det må man godt, når julen nærmer sig – så har den faktisk et rigtig fint budskab om, hvor svært det kan være at høre til, og at familie nogle gange er noget, man vælger.,« skrev således Berlingske Tidendes anmelder Thomas Brunstrøm .

Søndag aften i den bedste sendetid er der julefilm på skærmen - vel at mærke en med et lokalt tilsnit.

TV2 viser familiefilmen ’Malous jul’, der blandt andet er optaget på en gård i Knebel. I filmen indgår også forskellige scener, der er skudt i Ryomgård og Nimtofte.

Filmen fik premiere i biograferne i 2019.

Det location-manager Ulla Malmos, som bor i Syddjurs, som har fundet de locations, hvor filmen er lavet.

’Malous jul’ er historien om storbypigen Malou,der kommer i familiepleje hos juleglade Bibi og Leif på Lunø, hvor hun møder gårdnissen Nils. De to indgår en nisse-ed om at lave så meget ballade, at Malou bortvises fra øen igen. Med tiden bliver Malou glad for øen, men pagten med nissen kan ikke ændres. Malou må nu overbevise sin nye plejefamilie om, de kan stole på hende. Noget hun aldrig har prøvet før.

Karla My Nordquist og Lars Ranthe spiller henholdsvis Malou og Nils, mens Ulver Skuli Abildgaard og Jytte Kvinesdal spiller rollerne som henholdsvis Leif og Bibi.

‘Malous jul’ har Claus Bjerre som instruktør. Han har tidligere stået bag seks ’Far til fire’-film og tv-serien ‘Karrusel’. Manuskriptet er skrevet af Claus Bjerre og Frederik Meldal Nørgaard.

Filmen produceres af Ja Film, som har mange års erfaring som animationsstudie. ‘Malous jul’ er det aarhusianske produktionsselskabs debut som producent af live-action.

‘Malous jul’ er støttet fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Lotte Svendsen og Den Vestdanske Filmpulje og produceres i samarbejde med TV 2.

Den Vestdanske Filmpulje

Den Vestdanske Filmpulje er en regional filmfond. Filmpuljen har eksisteret siden 2002 med det formål at sikre kunstnerisk interessante film og tv-produktioner samt understøtte udviklingen af et lokalt film- og tv-miljø til gavn for beskæftigelsen i de vestdanske medlemskommuner.

Filmpuljen er organiseret som en forening med ti medlemskommuner: Frederikshavn, Hjørring, Holstebro, Randers, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Syddjurs, Viborg, Aalborg og Aarhus.

Filmpuljens mål er at fremme vækst i de kreative erhverv gennem støtte til film- og medieproduktioner.

Når Filmpuljen investerer i en filmproduktion, forpligter produktionen sig på at gennemføre en del af sine optagelser og aktiviteter i de vestdanske medlemskommuner.

Aarhus og Viborg Kommune betaler hver ca. 20 kr. pr. indbygger til DVF og de øvrige kommuner ca. 1-2 kroner pr. indbygger.

Når Filmpuljen investerer i en produktion, kommer pengene 3,3 gange igen i medlemskommunerne. Det er vel at mærke, når man ser på forholdet mellem produktionernes forbrug og Filmpuljens samlede investeringer. Hvis man alene ser på, hvor mange midler medlemskommunerne har lagt, kommer pengene 4,2 gange igen i form af regional omsætning (Kilde: Publikationen ’Film betaler sig. Effekter af Den Vestdanske Filmpulje 2014-2018 august 2019’)

Dansk Folkepartis Ebba Grethe Møgelvang repræsenterer Syddjurs Byråd i Den Vestdanske Filmpuljes bestyrelse, og det fortsætter hun med de næste fire år, selv om hun ikke blev genvalgt til Syddjurs Byråd.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.