Ny kunstudstilling på Fuglsøcentret

Den danske billedkunstner Charlotte Pontoppidan indtager Fuglsøcenret med mixed media værker i soloudstillingen "My Celium Secret".

Artiklens øverste billede
Charlotte Pontoppidan (1968) er uddannet designer fra Design Skolen Kolding og fra Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam. Hun har i dag sit eget galleri og atelier i Vangede, der hedder Stylelab Gallery. 

»De modige eksperimenter med forskellige teknikker og materialer resulterer i moderne grafiske naturbilleder. På en æstetisk rå overflade dukker motiver af svampe, sten, insekter, dyr og nordisk natur op.«

Det kan man læse i en pressemeddelelse om Charlotte Pontoppidans billedverden, der består af organiske linjer, mønstre og struktur, der leder tankerne hen på grene og blade, der er i forfald i skovbunden eller insekters stier under barken. Her blandes skovens dyr med havets smukke skabninger, for det er ikke en tro gengivelse af naturen, der er i fokus, men upolerede skandinaviske fantasi universer, som man får lyst til at gå på opdagelse i.

Hun udstiller i Fuglsøcentrets foyer fra 3. januar. Udstillingen hedder ”My Celium Secret”.

Serien er blevet til med inspiration fra Korsika og Ærøs, og så er det hele tilsat et ordentligt skud af rytmer og temposkift i kraft af musikken fra Scarlet Pleasure, der er et af et af Danmarks allerstørste popbands.

»Jeg maler altid til musik,« fortæller Charlotte Pontoppidan.

»Teksterne og sangene er lige så vigtig inspiration for mig som farver og motiver. Musikken får mig i en bestemt stemning og i mine værkers titler vil man vil ofte finde en intertekstuel reference til den musik, jeg har lyttet til, mens serien blev til.«

»Jeg har valgt at slutte udstillingen ”My Celium Secret” af med en finissage 1. april 2022 klokken 13 til 15, fordi det også er den dag Pernille Rosendal giver koncert på Fuglsøcenteret. Jeg er stor fan af hende og hendes musik har altid været til stor inspiration for mig.«


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen