Nytårskoncert i Skader Kirke gennemføres

Trioen Jazz og Salmer tager især Grundtvigs salmer under kærlig behandling.

Artiklens øverste billede
Jazz og Salmer består af Jakob Elvstrøm på saxofon, Jeppe Christensen på trommer og slagtøj og endelig Ulrik Spang-Hanssen på Hammondorgel. Pressefoto

Nytåret bliver fejret i Skader Kirke med inciterende jazz-toner søndag 9. januar kl. 16. Det er trioen Jazz og Salmer, der er på færde, og som hjælper Borgerforeningen i Skader med at skyde nytåret ind på passende vis.

Koncerten gennemføres, trods pandemien, fremgår det af Aadalskirkernes hjemmeside. Dog er den planlagte fællesspisning i forsamlingshuset efter koncerten AFLYST.

Som navnet antyder, har de tre musikere specialiseret sig i spille de kendte og elskede danske salmer i jazzede udgaver og i nye arrangementer.

Trioen består af velkendte navne fra den danske musikscene, nemlig Jakob Elvstrøm på saxofon, Jeppe Christensen på trommer og slagtøj og endelig Ulrik Spang-Hanssen på Hammondorgel. Det er især salmer med tekst af Grundtvig, der vil blive taget under kærlig behandling af de tre erfarne herrer.

Salmer som ’Vær velkommen’, ’Herrens år’, ’Lille Guds barn’, ’Hvad skader dig’, ’Den signede dag’ og flere andre vil publikum kunne glæde sig over, i lighed med forrygende New Orleans-funk udgaver af ’Dejlig er den himmel blå’ og andre kendte og elskede salmer.

Koncerten spænder fra det melankolske og eftertænksomme til opstemt og livsbekræftende - præcis som Grundtvigs liv og digtning.

Det er ægteparret Anne Agerskov og Ulrik Spang-Hanssen, henholdsvis kantor ved Aarhus Domkirke og professor ved musikkonservatoriet i Aarhus, der har slået sig ned i naboejendommen til Skader Kirke og som i samarbejde med Borgerforeningen har arrangeret to koncerter med støtte fra Hvilsager-Lime Sparekasses Almene Fond.

En særdeles velbesøgt julekoncert har allerede fundet sted, og nu følger altså en nytårskoncert, ligesom der er planer om flere musiktiltag i Skader Kirke fremover.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen