KunstKuben er Hornslets nye udstillingssted

Frivillige lokale kræfter har skabt kuben af glas og træ, der i efteråret flyttede ind på Kulturgrunden ved siden af Kom-Bi. Nu bliver det muligt at søge om at udstille i KunstKuben.

Artiklens øverste billede
Solveig Mønsted Hvidt er én af de første kunstnere, der udstiller i KunstKuben i Hornslet. Pressefoto

En ny tilflytter er kommet til på Kulturgrunden Det er KunstKuben, der siden november har lokket tilskuere til med et tredimensionelt univers af farver og former skabt af kunstner Solveig Mønsted Hvidt.

Kuben danner senere på måneden ramme for en ny udstilling, og derefter vil to årlige ansøgningsrunder være med til at sikre skiftende udstillinger i Hornslets nye ”mini-kunsthal”.

»Jeg glæder mig meget til at se, hvad lokale kunstnere byder ind med. Her i starten har vi håndplukket en række kunstnere, der forhåbentlig kan inspirere til, hvordan man kan bruge KunstKuben som udstillingsrum. Samtidig vil vi også ind imellem hive udstillinger af talentfulde børn og unge ind, blandt andet fra Kulturskolen,« siger billedkunstkoordinator Mette Høffding fra Kulturskolen Syddjurs.

KunstKuben er én af de aktiviteter, der er spiret frem på Kulturgrunden. Sammen med grafittivæggen og scenen, der er skabt til kulturarrangementer, er kuben et tilløb til det kommende kulturhus i Hornslet.

Det er Mette Høffdings ønske, at KunstKuben udover udstillinger også kommer til at være rammen for åbne workshops og samarbejder på tværs.

Læs også

Del artiklen