Mastodont: Den vejer 300 kilo, er 1,80 meter høj og 1,80 meter lang

Den er umulig ikke at øje på lang afstand, den kæmpe fugl i jern, som den autodidakte skulpturkunstner Ole Melin-Nielsen er mester ved grusvejen til 'Sundet' mellem Kolind og Kolindbro.

Artiklens øverste billede
Ole Melin_Nielsen er autodidakt skulpturkunstner og digter.

Ole Melin-Nielsen, førtidspensionist og autodidakt skulpturkunstner og digter, har bestemt ikke sparet på virkemidlerne med den kæmpestore fugl, ’FUGLEN I ØJET’, som han har fået lov til at opstille mellem Kolind og Kolindbro.’

'FUGLEN I ØJET' - en kæmpe ved indgangen til 'Sundet'. Fotos: Ole Melin-Nielsen


Fuglen skal stå der et års tid. Den vejer 300 kilo 1,80 meter høj og 1,80 meter lang

Ole Melin-Nielsen

Den står ved indkørslen til ’Sundet’, som er et yndet mål for mange gående på alle tider af året og hjemsted på lune sommeraftener, når der er Sort Sol i vente i Kolind Sund.. Grusvejen fører ud til en række af de gamle sundgårde, bl.a. Søholm, som tidligere Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V) ejede og drev i en årrække frem til, at han flyttede fra Norddjurs til Syddjurs.

»Fuglen skal stå der et års tid. Den vejer 300 kilo, er 1,80 meter høj og 1,80 meter lang,« fortæller Ole Melin-Nielsen.

’FUGLEN I ØJET’ ved indgangen til 'Sundet', som er et yndet mål for mange, der nyder en rask gåtur i Kolindsund.


Ole Melin-Nielsen har allerede sat flere aftryk lokalt. Bl.a. i Byparken i Ryomgård med sin store træskulptur i centrum af parkarealet, som blev afsløret ved indvielsen for et par år siden.

Han har som digter optrådt i forskellige sammenhænge til flere jazz-poetry arrangementer, bl.a. i Pindstrup Kirke, med den ferme aarhusianske guitarist Uffe Steen, som medspiller.

Ole Melin-Nielsen, som bor i Ebdrup, har levet det meste af sit liv i København, før han endte med at slå rod i det midtdjurske.


Læs også

Del artiklen