Syddjurs Award: Kom med et bud på årets statuette til de 12 vindere

Syddjurs Award bliver atter foldet ud i fuldt ornat torsdag 15. september i Rønde Idrætscenter, og allerede nu inviterer arrangørerne kunstnere og andre med kreative gener til at byde ind forslag til, hvordan statuetten, som de mange prisvindere skal modtage scenen, kan tage sig ud.

Artiklens øverste billede
I tidligere år har Syddjurs Award statutten været lavet i glas. Foto: Syddjurs Kommune

Siden 2013 har der været afholdt Syddjurs Award i et velfungerende samarbejde mellem Syddjurs Kommune, Adresseavisen Syddjurs, Rønde Idrætscenter og forskellige lokale foreninger og aktører.

Kunstneren Peter Seersholm designede i 2021 en skål drejet i moreltræ. Foto: Syddjurs Kommune


Til Syddjurs Award er en lang række lokale ildsjæle, foreninger og initiativer gennem tiden er blevet hyldet gennem årene for deres store indsatser og virkelyst til glæde for lokalsamfundet.

Til Syddjurs Award bliver der som regel uddelt omkring 10-12 priser - lige fra Kulturprisen over Demorådets Ungeinitiativpris og til Sundhedsprisen.

»Til sådan et show skal vinderne selvfølgelig have en pris, som de kan stille frem derhjemme og blære sig med,« lyder det fra kulturkonsulent Lise Grankvist Larsen, Syddjurs Kommune.

De seneste sidste otte år har statuetterne primært været lavet af glas, mens man i 2021 valgte at lade kunstneren Peter Seersholm designe en skål drejet i moreltræ fra sin grund i Syvveje.

Kom med et bud

Tidligere har en på forhånd udpeget kunstner fået tildelt opgaven med at designe en statuette, men i år prøver arrangørerne at gå nye veje.


Simpelthen ved i et OPEN CALL at udbyde muligheden for at blive den både dygtige og heldige, der får æren af at lave statuetten til Syddjurs Award 2022.

»Alle kreative sjæle, kunstnere mv. kan komme med et bud. Kun fantasien sætter grænser, men det skal være en ting, som kan tages med på scenen, og som man kan være stolt af at have vundet,« understreger Lise Grankvist Larsen.

Kunstneren/designeren vil naturligvis blive omtalt både i Lokalavisen og ved Syddjurs Award 15. september, som også bliver livetransmitteret.

Læs også

Del artiklen