10 år i direktørstolen: Fra »pinligt« til Wilde-optur

Peter Brinks kom til som direktør for Fuglsøcentret i marts 2012, siden dengang er stedet vokset fra de få gæster og koncerter til de mange og udsolgte. I fremtiden vil man gerne have plads til endnu flere gæster, men musikprofilen skal der dog ikke pilles ved, for den ændre sig helt naturligt.

Artiklens øverste billede
»Om hundrede år, hvis vi fortsætter den musikprofil, vi har i dag, så kan vi jo blive ved og ved, så længe vi spiller det, der er ungdommens musik for vores publikum,« siger Peter Brinks, direktør for Fuglsøcentret. Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen

Peter Brinks har været 35 år i hotelbranchen, og som han selv noterer, så har han siddet fem år som leder de fleste steder, han har været, inden han er blevet lige akkurat så tilpas metaltræt af den daglige trummerum, til at der har skullet nye boller på suppen, og ét topjob har skullet udskiftes med et andet.

Med det in mente er det derfor også ekstra bemærkelsesværdigt, at Fuglsøcentrets administrerende direktør i marts kun fejre 10-års jubilæum. Ikke at det som sådan blev markeret. Det blev »taget stille og roligt,« som direktøren selv formulerer det. Men når det så alligevel er lykkedes Fuglsøcentret at holde fast i Peter Brinks i den dobbelte længde af, hvad han normalt plejer at være et sted, så handler det ifølge hovedpersonen selv om stedets potentiale og udviklingsmuligheder.

Kim Wilde, da hun stod ud af bussen her første gang i 2019 - det var stort. For hun var jo opvarmning til Michael Jacksons ’Bad’-turné i 80’erne, og hun var i gamle dage oppe i et honorar på mange, mange millioner. Da hun kom her, tænkte jeg ”okay, vi kan alligevel noget her”.

Peter Brinks, direktør Fuglsøcentret.

»Jeg føler, jeg er et sted, hvor jeg ikke kan stoppe med at udvikle det, og jeg har også en ejer, som er meget fremsynet og også gerne vil udvikle stedet. Og så er jeg bare vanvittig glad for at bo herude,« siger Peter Brinks, der har adresse på stedet.

Spørger man så direktøren, hvad det er, han gerne vil udvikle - så handler det både om i fremtiden at skabe et koncertsted, som kan have 1.500 gæster mod de 950, der er plads til i dag, og det handler om på sigt at kunne stable udendørskoncerter på benene samt at få endnu større musikalske navne på tapetet.

På Fuglsøcentret har man i dag plads til 950 koncertgæster, men det håber man i fremtiden kan udvides til 1.500. Pressefoto

Startede fra nul

Kigger man tilbage på Peter Brinks 10 år i spidsen for Fuglsøcentret, så er der også allerede sket en del af den udvikling, som holder direktøren til ilden. For efter det tidligere DGI- og kursuscenter gik konkurs i 2011 overtog Lauge Dehn og Hermod Ejendomme fra Aarhus stedet som ejere. Og marts 2012 kunne Peter Brinks så sætte sig i direktørstolen og starte helt fra nul.

»Vi stod dengang med et tomt hotel, ingen ansatte og ingen kunder og skulle til at finde ud af, hvordan vi så skulle få forretningen op at køre,« fortæller han.

Strategien blev, at stedet skulle stå på fire ben: Privatfester, kurser og konferencer, ferieophold og koncerter.

»Det handlede om, at vi ikke skulle være alt for sårbare, hvis en af benene ikke blev en succes,« siger Peter Brinks.

Og på daværende tidspunkt var det nok ikke skrevet i sol, måne og stjerner, at koncertdelen ti år senere skulle stå for halvdelen af Fuglsøcentrets omsætning. For det første år havde man kun fire koncerter, hvor man til sammenligning i år kommer til at ramme en ny rekord med 70 koncerter.

At afholde koncerter står Fuglsøcentrets direktør, Peter Brinks, meget nær. Selv har han særlig musikalsk forkærlighed for U2 og The Cure. Pressefoto

Fra Søs til Kim

Den allerførste koncert på stedet gav dog ikke løfter om, at der skulle komme så mange efterfølgende koncerter, da Søs Fenger var på besøg til en mere end halvtom sal. Her måtte den nye direktør ud i byen og spørge lokale, om de ville have en gratis koncertbillet, for der var kun solgt 25 billetter til koncerten.

»Det var pinligt,« mindes Peter Brinks. Sjovt var det heller ikke at booke kunstnere i starten, hvor agenter og managers ifølge Peter Brink nærmest grinede i telefonen. De kendte ikke stedet og forstod ikke konceptet. Sådan er det ikke i dag, hvor det nu er agenterne, der ringer til ham.

Mere end 500 koncerter er blevet afholdt på Fuglsøcentret, siden Peter Brinks kom til - og et væld af navne kunne nævnes i den periode. Et af de mange navnemæssige blåstemplinger af Fuglsøcentret som koncertsted, Peter Brinks selv fremhæver - er en hvis popartist, der igen gæster stedet til maj.

»Kim Wilde, da hun stod ud af bussen her første gang i 2019 - det var stort. For hun var jo opvarmning til Michael Jacksons ’Bad’-turné i 80’erne, og hun var i gamle dage oppe i et honorar på mange, mange millioner. Da hun kom her, tænkte jeg ”okay, vi kan alligevel noget her”,« siger direktøren.

Naturlig udskiftning

Og det »noget«, som man ifølge Peter Brinks kan på Fuglsøcentret, og som har gjort stedet til en succes, kommer man ikke til ændre på. Men ingredienserne udskifter også sig selv helt organisk. Eksempelvis spillede 60’er bandet Smokie for et par uger siden på stedet uden et eneste oprindeligt medlem, og Procol Harum måtte optræde uden sin nu afdøde forsanger Gary Brooker. Men når nogen forsvinder kommer der nye til.

»Vi har en nostalgi-profil, og det er en maskine, der lidt føder sig selv, og hvor der kommer en naturlig udskiftning. Så i starten var det meget bands fra 60’erne og 70’erne, vi bookede, og så kom vi til 80’erne med stor succes og navne som Kim Wilde og Nena, og nu er vi så ved at arbejde på 90’erne,« fortæller Peter Brinks, der dermed også får den udvikling, der gør det ekstra sjovt at gå på arbejde.

»Så når jeg går på pension om en 15 år, så er vi måske i gang med at booke kunstnere fra 00’erne, og så er der en ny generation, som gerne vil ud og opleve det musik, de lyttede til, da de var unge,« slutter Peter Brinks, der samtidig indikerer, at han umiddelbart også gerne tager fem år mere.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.