Rønde Højskole og Efterskole klar til jubilæum

125 års jubilæum bliver fejret med blandt andet foredrag og sang.

Artiklens øverste billede

Der skal både synges, fejres og dvæles lidt ved historien, når Rønde Højskole og Efterskole inviterer til jubilæumsdag lørdag den 7. maj.

Det løber af stablen i idrætshallerne, hvor dagen starter med foredrag ved Svend Brinkmann for bidragsydere til skolens til lejligheden oprettede jubilæumsfond.

Klokken 13 er der et let traktement og mulighed for at stifte bekendtskab med skolens nye køkkenchef Christian Sølvkær Andersens kogekunst, og ved samme lejlighed vil forstander Birgit Fuglsbjerg præsentere den nye jubilæumsbog, som er skrevet og researchet af Henrik Vinther og sætter fokus på de to skolers udvikling fra dengang og til nu.

Ny melodi

Efterskolens forstander Søren Sinnbeck vil præsentere vinderen af sangskriver-konkurrencen, og man kan lære den nye melodi, komponeret af Marianne Søgaard og synge nogle af de andre kendte og elskede højskolesange, akkompagneret af højskolelærer Kim Togsverd Hansen.

Har nogen lyst til en rundvisning for at se de mange nye – og gamle- bygninger, er der også mulighed for dette.

Forstander Birgit Fuglsbjerg håber, at rigtigt mange vil lægge vejen forbi skolen.

»Det bliver en skøn dag, hvor vi meget gerne vil fejre skolernes rige historie og stærke position sammen med dem, der er med til at gøre det muligt, og her spiller skolens lokalsamfund og samarbejdspartnere en helt afgørende rolle,« siger Birgit Fuglsbjerg og fortsætter:

»Det bliver en stor fornøjelse at anerkende skolernes udvikling gennem vores nye jubilæumsbog, der meget rammende handler om at finde sin vej sammen med andre, og som er det centrale omdrejningspunkt for begge skolers virke i dag – og så håber vi selvfølgelig på, at den nye jubilæumssang bliver et hit.«

Tilmelding til jubilæumsreceptionen er nødvendig.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

sra

Læs også

Del artiklen