Folkeuniversitetet: Huntington eller Fukuyama? - Tidens mest brændende spørgsmål

Hvem har fået mest ret? Huntington eller Fukuyama? Det spørgsmål kan man høre professor i statskundskab analysere i foredrag ved Syddjurs Folkeuniversitet.

Artiklens øverste billede

Der er lagt op til en interessant aften i Syddjurs Folkeuniversitet, når Georg Sørensen, professor emeritus, dr. scient pol, Institut for Statskundskab Aarhus Universitet, 2. maj holder foredrag over emnet ”Huntington eller Fukuyama: Hvem har fået mest ret?”

Samuel P. Huntington, forfatter til bogen Clash of Civilizations, og Francis Fukuyama, forfatter til bogen The End of History, har i betydelig grad dannet ramme om vores diskussion af den globale udvikling efter murens fald. Fukuyama fremsatte sin tese om det liberale demokratis sejrsgang og ”historiens afslutning” allerede i 1989. Huntington argumenterede for en fremtid præget af ”civilisationernes sammenstød” første gang i 1993.

Det skriver Folkeuniversitetet i en pressemeddelelse om foredraget og fortæller, at sandheden er, at de har lidt ret begge to: Demokratiet har vundet frem i mange lande, men der er bestemt også eksempler på de kultursammenstød, som Huntington fokuserede på.

Foredraget deler sol og vind lige og tegner på den baggrund et billede af dagens verdensorden, nu mere end tre årtier efter afslutningen på den kolde krig – en verdensorden der de seneste par måneder synes at have ændret sig ved Putins angreb på Ukraine. Er en ny kold krig på vej?

Foredraget finder sted i Aktivitetshuset, Ebeltoft. Læs på www.syddjurs-folkeuniversitet.dk for tilmelding.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen