Kom i gang med at høste tang

Nationalpark Mols Bjerge og tangnørd Lilli Gruwier vil have flere danskere til at få øjnene op for tang.

Artiklens øverste billede
Lær at høste tang og bruge det i madlavningen med Lilli Gruwier. Pressefoto

Ude langs kysterne finder vi masser af det. Tangen, som mange af os i virkeligheden nok er lidt trætte af, når vi bader om sommeren. Men tang er både en sund og bæredygtig spise, og så er det ikke mindst nemt, når man bare man lige ved, hvordan man gør.

Derfor arrangerer Nationalpark Mols Bjerge sammen med kogebogsforfatter og tangnørd Lilli Gruwier på tangvandringer henover sommeren, hvor man bliver introduceret til, hvordan man høster tangen samtinspireres til, hvordan man bruger den i madlavningen.

Det er også en del af et ønske om, at flere danskere helt generelt skal få øjnene op for nationalparken under vand. Under smagsprøverne vil nationalparken derfor også fortælle om, hvordan de arbejder med at hjælpe og forbedre det kystnære havmiljø.

Første tur er mandag 3. maj. Alle datoer kan findes på nationalparkens bookingportal www.nationalparkbooking.dk.

Lær af en tangnørd

Lilli Gruwier har masser af erfaring med, hvordan man bruger tang i sit køkken. Hun har i samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge udgivet bogen ”Hverdagsmad med tang”.

På tangvandringen slutter Lilli Gruwier derfor af med at opsætte et kogesæt, så man kan smage en række simple og hverdagsvenlige retter med tang.

En superfood

Af nogle er tang blevet døbt som lidt af en ”superfood”. Man kan dog også bare se det som et sundt og sjovt indslag i madlavningen.

Tang er desuden bæredygtigt, og der findes masser af det let lettilgængeligt langs vores kyster.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen