Tekstil, maleri og beton i Tinghuset

Tre kvindelige kunsterne står for udstilling i Tinghuset.

Artiklens øverste billede
Tre kvindr står bag udstilling i starten af maj på Tinghuset i Ebeltoft. Her ses en betonskulptur af den ene af kunstnerne, nemlig Gunvor Kappel. Pressefoto

Fra onsdag 4. maj til søndag 15. maj vil man i Tinghuset kunne opleve en bred og alsidig udstilling af både patchwork, maleri og betonskulpturer, lavet af kunstnerne Anette Skammelsen, Else Vigsø og Gunvor Kappel. Det er udefrakommende kunstnere, som kunstinteresserede i Ebeltoft får glæde af i denne omgang. De to førstnævnte kommer fra Vendsyssel, mens Gunvor Kappel er fra Fyn.

Jeg holder af hele processen lige fra at klippe eller skære stoffet i stykker og til det færdige resultat

Anette Skammelsen, kunstner

Stor bredde

Anette Skammelsen fra Vesløs udstiller quiltet patchwork. Hun har syet patchwork siden folkeskolen, og som 61-årig er det stadig med nålen i hånden, hun slapper bedst af.

»For mig er patchwork glæden ved at skabe. Jeg holder af hele processen lige fra at klippe eller skære stoffet i stykker og til det færdige resultat, et stykke håndværk. Hvis jeg ikke havde haft mit patchwork, ved jeg ikke, hvor jeg havde været i dag.«

I forbindelse med, at Anette Skammelsen og hendes mands mistede et barn, var hun med egne ord tit sat ud af spillet.

»Men sy, det kunne jeg altid, mine hænder var fyldt og tankerne kunne løbe.«

Farverigt

Else Vigsø, 61 år, ligeledes fra Vesløs, har hele sit voksenliv været optaget af maleri som udtryksform. Med malerkniv, spatel eller pensel i hånden tager billederne form i en legende proces. Elses udtryk er på én gang farverigt, kraftfuldt, lyst og legende.

Gunvor Kappel, 61 år, og fra Odense, har de seneste 10 år eksperimenteret med beton. Hun holder af betonens på én gang lyse og rå udtryk og har fundet sit eget udtryk i figurernes langlemmede, eftertænksomme fremtoning. Skulpturerne og figurerne spænder fra en halv til halvanden meter i størrelse, og kan stå såvel inde som ude hele året.

Udstillingen er åben alle dage fra kl. 11 til kl. 16.

Læs også

Del artiklen