Spansk flamenco møder dansk sang

FlamencoTeatret tager den danske sangskat under kærlig behandling med et heftigt strejf af sydspansk temperament på Kulturloft.

Artiklens øverste billede
Koncerten er et tværkunstnerisk møde mellem sanger Rasmus Dissing, flamencodanser Kirstine Hastrup og guitarist Nikolaj Rosengreen. Pressefoto

En særlig oplevelse venter publikum på Maltfabrikkens Kulturloft lørdag 7. maj, når FlamencoTeatret tager den danske sangskat under kærlig behandling med et heftigt strejf af sydspansk temperament.

Koncerten byder på et spændende musikalsk møde mellem sanger Rasmus Dissing, flamencodanser Kirstine Hastrup, og guitarist Nikolaj Rosengreen. Det tværkunstneriske møde mellem spansk kultur og danske kunstnere er et eksempel på, hvordan det kulturelle møde kan fremelske det bedste i vores egen kultur, lyder det i FlamencoTeatrets præsentation af samarbejdet.

De tre kunstnere

Rasmus Dissing – søn af Povl Dissing – bærer en stor arv i den danske sangskat. Ved at lade den danske sang møde flamencoen finder han, med stor respekt for begge traditioner, sine egne horisonter og sætter med nye fortolkninger sit eget personlige præg på kendte danske sange.

Kirstine Hastrup er Flamencodanser og har boet en stor del af sit liv i Spanien. Hun er uddannet af Spaniens bedste dansere, som hun selv har optrådt med i store projekter, også i samarbejde med danske musikere.

Nikolaj Rosengreen, guitarist og Reumert-vindende komponist, er opvokset i Vestjylland og har optrådt i et hav af sammenhænge og komponeret musik til film, TV, teater og dans. Han har rejst og arbejdet med kunstnere i Afrika, Mellemøsten, Spanien og Norden, og fusioneret og udgivet musik fra sine kulturelle møder.

Billetter på kulturloft.dk.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen