Visens Skib sejler ud på sit sidste sommertogt

Sommertogtet starter i Ebeltoft Skudehavn 30. juni.

Artiklens øverste billede
Visens Skib er blevet et tilløbsstykke hen over årene. Billedet er fra Norsminde Havn. Pressefoto

I 2022 sejler Visens Skib ud på sit allersidste sommertogt - og giver gratis havnekoncerter i den blå time.

Egentlig skulle jubilæumstogtet i 2021 have været Visens Skibs sidste.

»Men vi kan ikke nære os for at gøre det bare én gang til nu, hvor der forhåbentlig ikke er coronarestriktioner til at lægge bånd og bind på og afstand til sommerens glæder,« lyder det i en pressemeddelelse fra Visens Skib og Søfartsstyrelsen.

I perioden fra 30. juni-30. juli er Visens Skib ude på den blå hylde med sit sidste sommertogt i de indre danske farvande bemandet med dygtige sangere og musikere, som giver gratis koncert på havnen fra kl. 20 til ca. 21.15-21.30, hvis båden kan nå frem og lydanlægget holdes tørt under koncerten.

Underholdningen kan næsten altid foregå i det fri på havnene. Enkelte havne kan stille overdækkede underholdningssteder til rådighed i nødstilfælde, hvis det skulle regne eller storme.

»Selv er vi ganske hårdføre, og det har tilhørerne også vist sig at være - og der er blevet flere og flere hvert år,« lyder det fra Visens Skib.

Tilhørere kan medbringe stole eller lignende, tæpper, hvis det bliver køligt, paraplyer, hvis det regner og drikkevarer, hvis de bliver tørstige - og ikke mindst godt humør og sangglæde.

Kaløvig Havn er igen i år med på listen over havne, der får besøg af Visens Skib. Det sker 29. juli. Pressefoto


Dansk- og folkeligt

Siden Niels Skouby og Leni Petersen i 2000 søsatte den første koncertturné, er Visens Skibs årlige sommerturné blevet en stadig mere kendt tradition.

»Visens Skib har sejlet på et årligt sommertogt, fordi vi ikke synes, dansksproget og folkelig sang får den mediebevågenhed og opmærksomhed, som det danske folk og vores dygtige sangskrivere fortjener – og ja, vi ved godt, at det på nudansk hedder singer-/songwriter og at genren er blevet til storytelling sat i musik,« fortæller de videre, og fortsætter:

»Det er helt ok med os, men det ændrer ikke, at vores kulturfremstød for dansk sangglæde Visens Skibs årlige sommertogt har udviklet sig til et tilløbsstykke, som klart viser, at rigtig mange danskere synes, at netop de fortællende tekster på vores drømme og tankers sprog taler til os på en særlig intens måde, som giver autentisk forståelse, nærvær og fællesskab omkring vores historie og virkelighed.«

Visens Skibs sidste ekstra sommertogt i 2022 vil som altid byde på god underholdning og mulighed for at tilhørerne synger, gynger og tramper med i fælles sangglæde . Erfaringsmæssigt kommer der et sted mellem 2 og 800 tilhørere til hver koncert afhængig af vejret og havnenes opland.

Læs mere på visensskib.dk


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.