Nye uniformer til vægterne

Vægterne i Ebeltoft har modtaget 25.000 kroner fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning”.

Artiklens øverste billede
Vægter Morten Sig Steffensen, Hanne Sloth, formand for Ebeltoft Handelsstandsforening (administrerer Vægterne i Ebeltoft), bureauchef for ’Sol og Strand’ i Ebeltoft, Dorte Tandrup, og vægter Hans Grosen ved check-overrækkelsen. Pressefoto

Sommerhusudlejningsfirmaet ’Sol og Strand’ støtter lokale projekte gennem ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning”, hvor der siden 2019 årligt er blevet doneret 1 mio. kr. til udvalgte projekter i det danske ferieland.

Det er op til ejerne af de feriehuse, der er tilknyttet ’Sol og Strand’ i lokalområdet, at afgøre, hvilke af de tre projekter fra hvert område, der skal vinde håndsrækningen. Der uddeles op til 50.000 kroner pr. bureau; det projekt der høster flest stemmer, får halvdelen af pengene, mens det resterende beløb deles ligeligt mellem de to øvrige projekter.

Ebeltoft Handelsstandsforening / Vægterlauget ansøgte om tilskud til nye uniformer - og i afstemningen fik de flest stemmer.

I Ebeltoft er der tradition for at vægterne i sommersæsonen går rundt i byen med start foran Det gamle Rådhus. Vægterne kendes langt tilbage i tiden fra alle landets købstæder, således også fra Ebeltoft, hvor de omtales første gang i slutningen af 1600-tallet. I 1761 blev det i forbindelse med indførelsen af et tvungent brandvæsen i alle landets købstæder tillige bestemt, at købstæderne skulle have vægtere.

Vægterne skulle tænde og slukke gadebelysningen, opretholde ro og orden og desuden holde øje med, at der ikke opstod ildebrand. Hver time skulle de patruljere i gaderne og synge, hvad klokken var slået.

Det er ret eftertragtet at gå vægter i Ebeltoft, hvorfor man kan møde de samme vægtere sæson efter sæson. De gamle vers synges i perioden fra 25. juni til 27. august, på hele timer kl. 19, 20 og 21 på trappen foran Det gamle Rådhus. Torsdag kl. 21 er vægterne vejvisere til gudstjeneste i kirken - men synger ikke i kirken.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.