Oplev Jagtslottet indefra

Hen over sommerferien er der guidede rundvisninger inde i Hack Kampmanns Jagtslot, hvor man blandt andet kan se slottets kalkmalerier og træudskæringer.

Artiklens øverste billede
Det er Naturstyrelsen Kronjylland der i dag råder over Jagtslottet. Hvad Jagtslottet skal bruges til, efter Nationalpark Mols Bjerges sekretariat flyttede ned i Strandhuset ved Kalø Slotsruin, vides endnu ikke. Pressefoto

Jagtslottet ligger højt i landskabet lidt udenfor Rønde og byder på en imponerede udsigt udover vigen, skovene og Kalø Slotsruin. Jagtslottet i sig selv ligner noget, man kunne støde på i Alperne.

Man bør dog ikke snyde sig selv for også at se Jagtslottet indefra, hvor slottets vægge er prydet med kalkmalerier og træudskæringer.

I flere år har Nationalpark Mols Bjerges sekretariat haft sin daglige gang på Jagtslottet, hvor døren i arbejdstiden også har været åben for, at nysgerrige kunne kigge indenfor.

I april flyttede sekretariatet imidlertid fra Jagtslottet, men Nationalparken har fået lov til at fortsætte sine guidede rundvisninger på Jagtslottet og til den nærliggende Karlsladen. Den første rundvisning kan man komme med på søndag 29. maj.

En særlig detalje i jagtstuen er et selvportræt af maleren selv.

Jagtresidens

Motiverne indenfor på væggene er inspireret af naturen på Mols og af myter fra den nordiske mytologi. Når man træder ind i hallen, mødes man således af dværge og Odins søn Vidar. På førstesalen finder man også livets træ Yggdrasil. Fortsætter man videre ind i jagtstuen, er det særligt dyrelivet, der pryder væggene med billeder af rådyr, fugle, egern og grævling.

Jagtslottet blev opført i 1898-1899 af den tyske familie Jenisch, der ejede Kalø gods i årene fra 1824 til 1945. Den tyske baron Martin Johan Von Jenisch brugte det lille slot som sommer- og jagtresidens.

Det var arkitekten Hack Kampmann, som tegnede Jagtslottet, og som også er arkitekten bag flere kendte bygninger i Aarhus. Han har blandt andet tegnet Aarhus Teater, Toldboden i Aarhus og Marselisborg Slot.

Ved alle de tre projekter har han dannet makkerpar med maleren og dekoratøren Carl Hansen Reistrup.

Hack Kampmann er kendt for sine bygninger i Aarhus, men den berømte arkitekt stammer fra Djursland og blev født i Ebeltoft Præstegård i 1856. Ud over Jagtslottet har han blandt andet tegnet Ebeltofts gamle toldbod, hvor Glasmuseet i dag holder til, og så har han tegnet Strandhuset ved Kalø Slotsruin, hvor Nationalpark Mols Bjerges sekretariat er flyttet ned.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.