Intimkoncerter over havet under himlen

Etablerede navne og talenter på vej inden for den rytmiske musik folder sig fint ud på Sølballegaard nær Fuglsø med en udsigt til Trehøje, der på gode sommerdage ligner et maleri.

Artiklens øverste billede
Fallulah er vant med store scener og festivals. På Sølballegaard kommer hun i gulvhøjde, næsten, med sit publikum 19. juli. Pressefoto

Der er fuld gang i Sølballegaards koncertprogram efter et par sæsoner, hvor pandemien har sat dagsordenen for meget.

»Sølballegaards koncertprogram er sammensat af mere etablerede navne som Marie Key og Coco O. og talenter på vej inden for genrer som indie, pop, jazz og en smule klassisk,« fortæller koncertarrangør Sofie Saxtoft.

På Sølballegaards scene kan man opleve danske musikere fra den mere nicheprægede og eksperimenterende del af dansk rytmisk musik i en lidt anderledes og mere intim ramme end på de store festivaller.

»Man kan måske også være heldig at opleve nogle af morgendagens stjerner, inden de bliver store,« lyder det fra Sofie Saxtoft, der glæder sig over, at Sølballegaard for tredje år i træk også har samarbejde med den klassiske musikfestival ’I Djurs og Mols’.

Sølballegaards koncertprogram er sammensat af mere etablerede navne som Marie Key og Coco O. og talenter på vej inden for genrer som indie, pop, jazz og en smule klassisk

Sofie Saxtoft

Musik og natur

Beliggenheden midt i Mols Bjerge på en skøn plet betyder, at mange koncertgæster ikke kun kommer for musikken, men også for at nyde naturen og de smukke omgivelser.

Til nogle af koncerterne spiller naturen endda en særlig rolle, fordi den musikalske oplevelse kombineres med guidede vandreture i Mols Bjerge.

Til de koncerter som ligger i sommerperioden vil der være fællesspisning med madbod og bar på den hyggelige gårdsplads allerede fra klokken 17.30. Her er alle velkomne, også uden koncertbillet.

Synthpopduoen Gents

Den næste koncert på sommerprogrammet bliver med synthpopduoen Niels Fejrskov Juhl og Theis Vesterløkke, der i musikalsk sammenhæng kalder sig Gents.

De to begyndte at lave musik sammen i 2013, og siden har de fået fang hos et stort publikum med deres fængende, sprøde elektropop tilsat en crooner-vokal fra forsanger Niels Fejrskov Juhl, der driller kælent i ørerne fra allerførste gang.

Theis Vesterløkke er det musikalske ankerpunkt. Musikken emmer af 90’er musikreferencer og et link til nutidens måde at skrue et pophit sammen på.

De udgav tidligere i 2022 deres nye album Souvenir, der tematisk kredser om duoens venskab lige fra ’med venner i lys vi tale’ og til en tusmørkestemning.

Duoen kommer til Sølballegaard 6. juli.

Sofie Saxtoft arrangerer selv koncertrækken på Sølballegaard. Foto: Karen-Cecilie Sørensen. 

Bette og Fallulah

I juli kigger også navne som Bette alias Bette Maria Dandanell og Fallulah til Nationalpark Mols Bjerge. Førstnævnte 9. juli og Fallulah 19. juli.

Bette udgav i februar 2022 debutalbummet ’min’.

»Hendes karakteristiske vokal og lyd er gennemgående og konsekvent på udgivelsen. Et af de mest vellykkede forsøg på dansksproget r&b, jeg har hørt,« lød det i anmeldelsen i GAFFA.

I modsætning til Bette er Fallulah allerede en etableret del af den danske scene.

Fallulah, som har en rumænsk far og en dansk mor, blev under sin opvækst fortrolig med musik og dans fra Balkan.

Hun slog igennem i 2009 med singlen ’I Lay My Head,’ som også er at finde på debutalbummet ’The Black Cat Neighbourhood’ (2010).

Singlen ’Out Of It’ (2010) blev, fremmet af dens anvendelse som signaturmelodi til DR’s komedieserie ’Lykke’, et kæmpehit tidligt i 2011. Det afkastede en Danish Music Award i 2011.

Falluah, som lyder det borgerlige navn Maria Apetri, står bag græsrodsbevægelsen ’Hej Søster’, som arbejder for at skabe opmærksomhed om danske, kvindelige musikere.

Hun er garant for en særegen, iørefaldende pop med elementer af både indierock og balkantoner.

Alberte Winding med stedsegrønne sange som 'Natten er blå' og 'Lyse nætter' har tidligere givet en håndspillet duokoncert på Sølballegaard. Foto: Sofie Saxtoft

Ta’ en overnatning

Kommer man langvejs fra, er det muligt at booke overnatning i forbindelse med koncerterne hos Sølballegaard.

Her bor man enten i lejlighed op til seks personer eller på dobbeltværelser med udsigt over Mols Bjerge.

Morgenmaden består af lækre, lokale specialiteter.

Juli 2017

Sofie Saxtoft er jyde og var sammen med sin mand, Espen Højlund, der er født og opvokset i Allingåbro, efter en lang periode i København grebet af tanken om at flytte tilbage til Jylland med deres tre børn.

De søgte i mange hjørner, men et besøg på Sølballegaard, hvor der blev hygget og spist æbletærte i haven hos de tidligere ejere, gjorde udslaget.

Aftalen var i hus i juli 2017.

Sofie Saxtoft har mange års erfaring som organisations-/ledelseskonsulent, procesfacilitator og erhvervscoach. Også mange sæsoner som selvstændig.

Husbonden, der er en del af den landskendte Højlund-familie, har arbejdet i kommunikations-og reklamebranchen siden 2001.

Efter en gennemgribende renovering af Sølballegaard, hovedhuset og de tre hvidkalkede længer, var herlighederne klar til brug i 2019 til kurser, arrangementer, både firma og kultur, og private komsammener.

Sølballegaard havde ellers været lukket for offentligheden siden 2010.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.