Teater i alle hjørner af Syddjurs

Endnu en lokal Syddjurs-festival ser dagens lys lige om lidt. Teaterfestivalen Teater lige om hjørnet er skabt af ni lokale, professionelle teatre.

Artiklens øverste billede
Pressefoto

10. til 13. juni vil der være teater både ude og inde, fra Helgenæs til Ryomgård og fra Rosmus til Halling.

Det skriver Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse om Syddjurs’ nye teaterfestival, Teater lige om hjørnet, der har som erklæret mål at levere teaterforestillinger, der kommer ud til publikum frem for omvendt.

Her bliver teater for alle aldre, overalt i kommunen, hvor alle forestillingerne er skræddersyede til det konkrete spillested og publikum. I festival-weekenden kan publikum møde hele 11 åbne forestillinger:

Program for alle aldre

For de mindste er der Syddjurs Egnsteaters bedårende forestilling ”At være for lille”, der spiller i Mørke og på Grobund, og i Halling Folkepark spiller Baduts poetiske og lune klovneforestilling om Frk. Lange, der pludselig en dag får storhedsvanvid.

De lidt større børn inviteres i Rønde Bypark til ”Popol Vuh”, historien om Skabelsen i Mayaernes version, og til Secret Hotels ”Myrepostyr” i Ebeltoft. Her får børn fra 8 år og deres voksne mulighed for at sætte sanserne i spil på vandring i naturen. I Ryomgård og på Helgenæs kan man opleve Teatret Beagles vilde udgave af ”Rødhætte og Ulven” i komisk og crazy gadeteaterstil.

Også til de unge er der spændende teater: Teater Tabu spiller publikumsinddragende teater på Kalø Højskole med adgang for alle over 14 år, mens Teater Prisme sætter demokratiet på spil sammen med elever på Rønde Efterskole med forestillingen ”Demos og Kratia”.

Endelig er der også herligt, humoristisk og festligt teater for voksne, når Teater Udsyns Bakkeshow folder sig ud for fuld musik i KomBi og i Lyngparken, mens Figaros trækker paralleller mellem spekulanter og krigsmagere fra tiden omkring 1. Verdenskrig og i dag. Cabareten Gullaschbaronen spiller på Kulturhotellet og i Skader Forsamlingshus.

Teaternetværk står bag

Ideen er udsprunget af det nyetablerede ”Netværk for Scenekunst i Syddjurs”, og ønsket er at grundlægge en fast tilbagevendende teaterfestival. Formand for Kultur-, fritids- og landbrugsudvalget i Syddjurs Kommune, Heine Skovbak Iversen (B), glæder sig til festivalen.

»Selv om vi er en lille kommune, viser en festival som Teater lige om hjørnet jo, at vi kan noget, når alle gode kræfter går sammen. Jeg synes det er et flot og alsidigt program, som teatrene har lavet i fællesskab, og jeg vil opfordre alle syddjursborgere til at se nærmere på det. Der er helt sikkert noget for enhver smag,« siger Heine Skovbak Iversen.

På vegne af styregruppen og de ni involverede teatre, fortæller Birgitte Holt Nielsen fra Musikteatret Figaros:

»Vi har haft en omfattende proces med at finde spillesteder og arrangører i hele kommunen. Med den vision at bringe teater ud tæt på borgerne i så mange dele af kommunen som muligt, har vi rakt ud til mange frivillige aktører - også i landsbyerne. Vi har talt med arrangører af byfester, foreninger, distriktsråd, frivillige omkring ukrainske flygtninge, spejdere, lokalcentre og mange flere, og det har været meget inspirerende at møde så mange ildsjæle, der brænder for at gøre en forskel i deres lokalområde. Nu glæder vi os bare til snart at præsentere spændende teater for små og store i stort set alle hjørner af Syddjurs.«


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.