Kolind-Ebdrup-Skarresø Menighedsråd er nu kørende - næsten

Der var ikke kamp om pladserne til det såkaldte udfyldningsvalg til Kolind-Ebdrup-Skarresø Menighedsråd. Blot ti fremmødte borgere fyldte ikke meget på Kafé Kolind.

Artiklens øverste billede
Der var en, der var to, der var tre...blot ti borgere benyttede deres tirsdag aften til på Kafé Kolind at deltage i det såkaldte udfyldningsvalg til Kolind-Ebdrup-Skarresø Menighedsråd. Foto: Lars Norman Thomsen

Kolind-Ebdrup-Skarresø Menighedsråd har ikke været beslutningsdygtigt siden slutningen af maj, hvor fire medlemmer plus to suppleanter på samme tid sagde farvel og tak.

Formand Søren Rønde Hansen har sammen med Ole Mikkelsen og Gunnar Kolind været de tilbageværende efter mandefaldet, og de har mere eller mindre fungeret som et forretningsudvalg uden mulighed for at beslutte noget som helst lige siden.

Derfor var det pinedød nødvendigt, at nye folk skulle melde sig på banen ved forrige tirsdag aftens udfyldningsvalg på Kafé Kolind.

Det er ikke overraskende usexet at deltage i den slags som det er det, når foreningslivet skal finde kandidater til deres bestyrelser.

Ti borgere dukkede op. Det betød, at der var rigeligt med kaffe, kage og boller at mæske sig med, da den meget omstændelige og nærmest antikvariske valghandling var overstået.

Et enkelt spørgsmålstegn

Menighedsrådet repræsenterer tre separate sogne, og de syv medlemmer i rådet plus gerne tre suppleanter skal dække de tre sogne ind efter følgende model: Tre fra Kolind, to fra Skarresø og to fra Ebdrup.

Det lykkedes at supplere det nuværende medlem fra Kolind, Gunnar Kolind, med Tove Friis og Gitte Astrup.

På samme måde bliver det nuværende medlem fra Skarresø, Søren Rønde Hansen, suppleret med Else Høj, tidligere kommunalbestyrelsesmedlem i det gamle Midtdjurs og ligeledes tidligere mangeårigt medlem af Menighedsrådet.

Hverken Gitte Astrup eller Else Høj var tilstede på Kafé Kolind, men havde leveret en gyldig fuldmagt til Valgstyrelsen, så formalia var på plads.

Derimod lykkedes det ikke at finde yderligere et medlem fra Ebdrup til at supplere Ole Mikkelsen.

Bertil Christensen, opstillet for Venstre til kommunalvalget i Syddjurs i 2017 og tidligere hovedformand for KPI, blev valgt til suppleant for Kolind og Niels Hougaard for Skarresø, mens Ebdrup igen var fraværende.

Begge suppleanter vil deltage aktivt i menighedsrådets møder og arbejde, bekendtgjorde de efter valget.

Er kørende

Hermed må det forventes, at Kolind-Ebdrup-Skarresø Menighedsråd nu er kørende, også selvom det er muligt at indlevere en kandidatliste inden for de næste fire uge, så der skal være kampvalg.

Det er dog helt ude på det teoretiske overdrev at tro, at det sker.

Søren Rønde Hansen forklarede, at det er op til biskoppen at tage stilling til, hvad der skal ske, hvis det ikke lykkedes inden for de næste uger at finde en repræsentant fra Ebdrup.

Et forsigtigt gæt er, at biskoppen alligevel siger ’go’ til det nye menighedsråd og accepterer, at det ikke er lykkedes at finde en repræsentant fra Ebdrup, men at pladsen er åben, hvis der senere melder sig en kandidat.

Store opgaver venter

Det nu kørende menighedsråd har et par store opgaver på dagsordenen. Først og fremmest renoveringen af Præstegården og den tilhørende konfirmandstue.

Først når arbejdet er sat i værk, og en slutdato for, hvornår Præstegården er klar til indflytning for en ny sognepræst, bliver stillingen slået op.

Til oktober er det fem år siden, at en institution i Kolind, sognepræst Anne Kirstine Langkjer, holdt sin afskedsprædiken i Kolind Kirke.

Siden da har Kolind-Ebdrup-Skarresø været uden fast sognepræst.

For nuværende er det Per Bach, Ugelbølle, der egentlig var gået på pension, som løser opgaven til alles store tilfredshed.

»Vi er glade for Per Bach, og han er glad for Kolind-Ebdrup-Skarresø, så vi er meget trygge ved hinanden, indtil, at en ny sognepræst kan tiltræde,« siger Søren Rønde Hansen, der ikke vil sætte tid på, hvornår det sker.

Per Bach er ifølge Ole Mikkelsen fra menighedsrådet ansat i et vikariat, der udløber 30. november, men der arbejdes på at forlænge ansættelsesperioden.

»Nu skal det nye menighedsråd mødes, og de nye medlemmer skal sættes ind i en masse bestemmelser, love, regler, opgaver og projekter og være med i beslutningerne. Herefter kan vi stille og roligt begynde at planlægge fremtiden og få fuldført de store opgaver, der skal løses,« siger Søren Rønde Hansen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.