Art Thorup har fundet perfekt base til galleri og værksted på Shell tankstation

Tidligere arkitekt Gunnar Thorup har efter flytningen fra Tarm til Hornslet fundet de helt rigtige lokaler til at dyrke sin livslange passion for maleriet.

Artiklens øverste billede
Gunnar Thorup gør sig primært i det nonfigurative, men laver også portrætter i mindre formater, hvor der en genkendelighed. Fotos: Lars Norman Thomsen

»Det hænder da, at der kommer folk ind, som spørger om det er her, de kan købe en fransk hotdog,« griner Gunnar Thorup, tidligere mangeårig arkitekt med egen tegnestue i Tarm i 36 år.

1. september 2022 flyttede han sammen med sin kæreste i Hornslet og gik straks på jagt efter egnede lokaler, hvor han kan kunne dyrke sin legesyge trang til at male og samtidig også have plads til sine malerier.

Lokalerne fandt han efter kort tids søgen på Rosenholmvej 29. Jamen, det er jo der, der er Shell tankstation, tænker de stedkendte?

Helt korrekt, men tankstation og vaskehal passer sig selv. Beboelsen på stedet er lejet ud, og i det lokale, hvor der førhen var kiosk, regerer nu Gunnar Thorup. 

Derfor den indledende bemærkning om franske hotdogs.

Når de voksne så, hvad jeg havde lavet, sagde de altid: »Se lige her, hvad drengen har lavet,«, og så var jeg pavestolt

Art Thorup

I et lille skilt i vinduet står der ’Art Thorup’. Indenfor har Gunnar Thorup samlet hele sin produktion, og den er righoldig. Her er der også plads til, at han kan trække i hvid kittel, åbne farvebøtterne og svinge penslerne på staffeliet.

»Det er det perfekte sted. Her kommer dagligt mange mennesker forbi, og flere er meget nysgerrige for at få at vide, hvad der foregår herinde i Art Thorup’, hvor der er god plads.«

Han har som con amore beskæftigelse malet og tegnet siden de unge år.


Gunnar Thorup i sit 'kunstunivers', som han kalder det i det, der tidligere fungerede som kiosk på Shell tankstationen i Hornslet. Fotos Lars Norman Thomsen

»Jeg har haft det sjovt med det fra min tidlige barndom, hvor jeg boede i Esbjerg. Når jeg var på besøg hos min farmor og farfar i en lille by, der hedder Hejnsvig i Sydjylland, hvor min farfar var tømrermester, blev jeg tidligt opmærksom på de mange billeder og malerier, de havde i hjemmet.«

»Mens de voksne snakkede, sad jeg og tegnede og formede mit eget univers. Det var her, jeg opdagede, hvad perspektiv var for noget. Når de voksne så, hvad jeg havde lavet, sagde de altid: »Se lige her, hvad drengen har lavet,«, og så var jeg pavestolt.«

Nonfigurativ maler

Gunnar Thorup er nonfigurativ maler.

Han afbilder ikke personer eller genstande fra den synlige verden, men hans billeder er opbygget af linjer, flader, farver eller former hentet i fantasien.

»Min fantasi fejler bestemt ingenting. Derfor maler jeg heller aldrig kopier eller efter et foto,« smiler han.

»Jeg er autodidakt, men jeg kalder mig kunstner. Det har jeg ingen problemer med.«

Mens han arbejdede som arkitekt, var maleriet en hobby til at koble af på fra hverdagens arbejdstimer. Det er fortsat en hobby for ham, men nu er der tid til mere efter, at han er blevet pensionist.

»Kunsten har altid været en helle for mig. Kunst er vigtig. Det bryder hverdagen op og sparker den i en anden retning.«

’Den som ikke bøjer sig, får aldrig samlet noget op’, lyder et Gunnar Thorup bonmot.

Har du kunnet trække på dine erfaringer som arkitekt?

»Det æstetiske kan man altid bruge. Men når vi taler om kunst er det æstetiske et meget større begreb, så egentlig har koblingen fra arkitekt til maler ikke været stor for mit vedkommende.«

Han er faldet fint til i Hornslet, og det glæder ham, at flytningen har bragt ham tættere på sine børn. De bor i henholdsvis Ebeltoft og Aarhus.

Gunnar Thorup har tidligere udstillet meget på forskellige gallerier landet over. Det gør han ikke så meget i mere, men han sælger fortsat flittigt ud af sin produktion. Det er muligt at kigge ind i værkstedet og galleriet på Rosenholmvej 29 - er han der ikke lige, er det nemt at øje et telefonnummer til ham i vinduet.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.