Autentiske gysere på Rugaard Gods

Artiklens øverste billede
Rugaard Gods gemmer på spændende slægtshistorier og autentiske fortællinger om trolde- og hekseforfølgelser. Foto: BLIS

I torsdags fik 60 gæster en charmerende og lettere uhyggelig oplevelse på renæssancegodset Rugaard i anledning af BLIS generalforsamling.

»Der var store smil og interesse over hele linjen under aftenens historiefortællinger, som endnu en gang løfter vores plet på landkortet til danmarkshistorie med autentiske gysere« fortæller Anna Søgaard, formand i BLIS 

Godsejer Elisabeth Mourier-Petersen fortalte om sine slægtninge, der i lange perioder havde vigtige positioner i regering og i danmarkshistorien efter krigen i 1864. Om oldefaderen, der var hovedidémanden bag skabelsen af Hedeselskabet, dengang Danmark havde mistet land mod syd og derfor klogt begyndte at opdyrke det jysske hedeland. Med sin fars udførlige og sjove notater kunne Elisabeth Mourier-Petersen også berette om det daglige og slidsomme liv for både ansatte og godsejerfamilien på Rugaard. 

Tidligere museumsinspektør Jakob Vedsted imponerede igen med sin store viden, og her blev trolde- og hekseforfølgelserne på Rugaard på uhyggelig vis gennemgået i detaljer. Og igen var vi her i Syddjurs på danmarkskortet. 

Med lys i alle vinduerne på det smukke renæssancegods blev det efter sigende en unik aften med et hjørne af Syddjurs vilde historie. 

BLIS, By- og Landskabskultur i Syddjurs, er en åben forening, der samarbejder med Syddjurs Kommune om at udvikle og bevare lokale værdifulde kulturmiljøer, bygninger, byer og landsbyer.

Den sidste måneds tid har foreningen fået cirka 30 nye medlemmer, så der nu er i alt 122.

»Vi oplever stor interesse for vores arbejde, og vores nye medlemmer er meget optaget af at være med til at passe på vores bygningskultur. Og det er vigtigt, for der er brug for os som vagthunde til at sørge for, at vores bygningsarv og -kultur bevares,« forklarer Anna Søgaard. 

Man kan søge viden og inspiration hos BLIS, når et hus skal renoveres, eller der skal bygges nyt i Syddjurs Kommunes kulturmiljøer.

Godsejer Elisabeth Mourier-Petersen fortalte om sine slægtninge, der i lange perioder havde vigtige positioner i regering og i danmarkshistorien efter krigen i 1864. Foto: BLIS
60 mennesker mødte op til en aften i fortællingens tegn. Foto: BLIS

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.