Brænder borgerne i Hornslet for at få et moderne kulturhus?
Bedømt på fremmødet i sidste uge til generalforsamlingen i Foreningen Kulturgrunden, så venter der styregruppen bag projekt kulturhus en meget stor arbejdsopgave med at få engageret byens mange borgere, både de nye og de, der altid har haft Hornslet som centrum.
»Hornslet er en by i rivende udvikling med en massiv tilflytning der, ifølge prognoserne, vil fordoble antallet af beboere.
Der er derfor brug for at socialt og kulturelt samlingssted hvor nye som gamle beboere kan møde hinanden og i fællesskab være med til at genskabe byens egen identitet og selvforståelse.«
Sådan står der nok så smukt og håbefuldt på Syddjurs Kommunes hjemmeside.
Det er beviseligt, at Hornslet vokser og vokser og er kommunens største by foran Ebeltoft, hvis man lærlæser Statistikbanken hos Danmarks Statistik rigtigt.
Bare spørg tidligere Rosenholm borgmester Richard Volander (V).
Men de mange nye Hornslet borgere var ikke at se til sidste uges generalforsamling i Kulturgrunden. Knap 40 dukkede op, og det må siges at være skuffende i forhold til de planer om et nyt kulturhus i Hornslets bymidte, som Syddjurs Byråd støtter varmt.
Syddjurs Kommune har foreløbig bevilget 25 mio. kr. til projektet. Heraf er en del af midlerne blevet brugt til at erhverve ejendommene på Tingvej 18 og 20, ligesom Syddjurs Kommune tidligere har erhvervet Tingvej 16, der står som en tom grund.
KOM-Bi’s matrikel indgår tillige i det samlede projekt.
Den formodet anlægssum er på ca. 75 mio. kr., som tingene ser ud nu.
Vi vil gerne i dialog med de unge og med tilflyttere og høre, hvad de efterspørger, så vi får dem til at dreje hovederne den anden vej – mod Hornslet.
Livsstilsanalyse
Alle de mange, der glimrede ved deres fravær, kunne ikke begå de småfejl, som skete undervejs i afviklingen af generalforsamlingen. Det nærmeste de kommer en fejl, er ’fejlen’ ved at blive hjemme. Og den kan de jo rette op på senere.
For hvor om alting er - oveni byggeprojektet har styregruppen altså en velvoksen opgave i at få engagementet til at brede sig blandt Hornslets borgere.
Formanden for Foreningen Kulturgrunden, Lotte Jensen, fortalte på generalforsamlingen om en snak hun havde haft med en antropolog fra byen om at lave en kultur- og livsstilsanalyse.
»Vi vil gerne i dialog med de unge og med tilflyttere og høre, hvad de efterspørger, så vi får dem til at dreje hovederne den anden vej – mod Hornslet,« lod hun forstå.