En god dag for politiet

Artiklens øverste billede
Grenåvej 15 i Rønde, den gamle Falckstation. Cirka her stod der en automatisk fart-fælde den 23. februar, 50 meter efter byskiltet og 50 meter før lyskrydset. Gad vide, hvor mange der gik i fælden den dag. Søren Ryge og familie gjorde det to gange. Tilsendt foto

Der var færdselspoliti i Rønde den 23. februar, selv om næsten ingen så dem. Jeg ved det, fordi jeg har fået e-post fra Rigspolitiet, hvilket altid er bekymrende. Og ja, der var en fartbøde, nej der var sgu to. Torsdag den 23. februar kl. 13.05 kørte Cathrine i vores lille bil forbi Grenåvej 15 med 56 km i timen. Hun skulle på arbejde på Højskolen. Man må kun køre 50, og det blev en bøde på 1200 kr. Samme dag kl. 17.05 kørte jeg i vores store bil nøjagtig samme sted med 57 km. i timen, jeg skulle i Meny, og det blev 1200 kr. oveni.

Der stod altså en usynlig fartfælde ved den gamle Falck-station, og nu bliver det interessant. For fartfælder og fartkontrol har til formål at tvinge trafikanter til at nedbringe hastigheden til det lovlige, helt fint. Men når man kommer kørende fra Kolindsiden mod Rønde og passerer det diskrete byskilt og Vandrehjemmet, så ved alle, ALLE, at byen nærmer sig, og at der oven i købet kommer et lyskryds, hvor der altid er rødt. Jeg (og Cathrine) har kørt der 1000 gange, og selvfølgelig sætter man farten ned lige før eller under eller efter det lille byskilt og reklameskiltet med ’En handelsby på toppen’. Vi skal jo stoppe for rødt, for pokker og vinke ind til Lene. 

Derimod skal jeg blankt indrømme, at når jeg kører den modsatte vej, hjem, så sætter jeg farten op efter lyskrydset, inden byskiltet, og derefter i fuld fart forbi Kalø og ned ad bakken, som regel i frigear, hvilket betyder, at bilen nemt kommer op på 100 km, inden jeg når Rostved og er nødt til at bremse, fordi der engang skete en ulykke i dét kryds. Undervejs suser jeg under viadukten ved motortrafikvejen, hvor der er 70km/t, og jeg derfor altid har foden på bremsen. Osv., osv. At køre til og fra Rønde er dagligdag for mig, jeg kan køre turen i mørke og har aldrig kørt den uforsvarligt. Glæder mig desuden over, at turen op og ned ad den berømte hovedgade med evig tæt trafik altid er noget af det fredeligste, selv om der er krydsende fodgængere hele tiden og næsten ingen fodgængerovergange. Ingen kører råddent i Rønde. Det er godt og trygt at køre og handle i Rønde og desuden altid P-pladser, gratis. Næsten ingen parkeringsvagter.

Og tænk, så sætter de en fotofælde op alligevel [...] Jeg er lidt forarget, men betaler selvfølgelig

Og tænk, så sætter de en fotofælde op alligevel. Ved Grenåvej 15. Ikke for at bringe farten ned, men for at få lettjente penge i kassen. Det er lige så absurd som de ufattelige situationer, hvor man får parkeringsbøder – ikke fordi man parkerer ulovligt og til gene for andre, men fordi man overtræder rigide regler, f.eks. lidt skævt på stregerne. Jeg er lidt forarget, men betaler selvfølgelig, øv. Gad vide, hvor mange der gik i fælden den dag, den 23. februar med en minimal overskridelse. Vi gjorde det altså to gange. 2.400 kr. Øv! 

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.