Masser af liv i forsamlingshusene

Efteråret byder på musik, sang og foredrag rundt om på hele Djursland.

Artiklens øverste billede
Helge Dürrfeld er på hjemmebane, når han lørdag 13. november fortæller om vin i Voldby Forsamlingshus. Han har selv bosat sig i byen, hvor han både udstiller kunst, sælger vin og honning - og selv dyrker vin. Foto: Søren Andersen

Forsamlingshusene er vigtige for livet de mindre byer.

Derfor er projektet ’Liv i forsamlingshusene’ sat i verden. ’Liv i forsamlingshusene’ finder sted hvert år i efterårsmånederne og præsenterer kultur, musik og foredrag rundt omkring i forsamlingshusene.

Projektet drives af Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune i fællesskab. Og som sidste år er det også i år Kulturhuset Pavillonen i Grenaa, der koordinerer projekterne i samarbejde med Bo Jacobsen.

Efteråret er over os og det samme er ”Liv i Forsamlingshusene” også med 24 kulturelle arrangementer i 24 Forsamlingshuse fra først i oktober til sidst i november rundt om på Djursland, hvor der i år præsenteres et flot program med spændende fornyelser og mulighed for at opleve kultur, musik og foredrag i tæt nærvær med kunstnerne i de hyggelige huse, hvor bestyrelser og venner af husene sørger for at gøre aftnerne til noget helt særligt, hvor der er både underholdning efter alle kunstens regler, god mad og masser af stemning.

»Ud over at præsentere bred folkelig underholdning, som vi plejer, har vi i år udviklet programmet med nye interessante og mere eksotiske tiltag med stærke navne som tilbud. Vi har fået mulighed for at satse på nogle større navne og bands. Der er derudover nogle rigtigt spændende foredrag fra rejser i det fjerne, det gode liv og om vindyrkning her på Djursland,« siger Bo Jacobsen.

Som nævnt blev ”Liv i Forsamlingshusene” sidste år som noget nyt, administrativt lagt ind under Kulturhus Pavillonen, efter i de forgangne år at have været styret af Norddjurs og Syddjurs kommuner.

»Det betyder at pr-delen er styrket blandt andet ved at vores folder nu bliver husstandsomdelt, som en selvstændig del af Pavillonens folder. Tilmelding er som det plejer direkte til husene. Vi glæder os til at se jer til en masse Liv i Forsamlingshusene her i efteråret 2021, nu hvor vi har fået mere normale tilstande oven på Covid-19 pandemien og dens restriktioner,« siger Bo Jacobsen.

Læs også

Andre læser

Del artiklen