Malurt og Magtens Korridorer deler scene i Grenaa

Kulturhuset Pavillonen præsenterer atter koncert på plænen.

Artiklens øverste billede
Malurt med Michael Falch i front giver koncert i Grenaa til sommer. Foto: Mikkel Hørlyck

Der er lagt op til dobbeltkoncert i Anlægget i Grenaa 27. august, når Kulturhuset Pavillonen i Grenaa atter byder på musik på græsset med to af de helt store danske bands deler scene - Malurt og Magtens korridorer.

»I sommeren 2021 lancerede vi ”Pavillonen På Græs” med Christopher og Xander, og er nu allerede ved at bygge en tradition op med masser af festivalstemning i Grenaa. Vi fik utroligt mange roser og komplimenter for initiativet, og det gav blod på tanden til allerede nu at præsentere version 2 af arrangementet, endda her i en ekstraordinær udgave,« siger Jesper Jul fra Pavillonen.

Den første portion billetter sælges til en ekstraordinær god pris – hvor efter prisen vil stige, når billetsalget åbner 10. november, så det kan godt betale sig at være klar på bestilleknappen.

Eneste chance

Denne sammensætning af to af landets største og meget legendariske live bands er lidt i særklasse og sker kun denne ene gang da Malurt parkerer bussen igen efter denne turne.

»Vi byder velkommen til en kæmpe rockfest 27. august 2022. Forestil dig en lun sommeraften, hvor en fed koncert kryber ind under huden og løfter humøret ind i nye dimensioner. Tænk på, hvordan du står sammen med dine venner og har en kold øl i hånden, mens kinderne blusser og bassen fra scenen taktfast smelter sammen med din puls. Den sitrende, varme stemning med fællesskab og solid, nærværende rockmusik, der får hverdagens trivialitet til at fordampe.«

Så har du en idé om, hvad ”Pavillonen På Græs” kommer til at handle om.

Rockelskere får her en enestående chance for at få en af de helt store aftener med to af de bedste garanter for poetisk dansksproget rock: Malurt og Magtens Korridorer.

Superlove på græs

Der bliver ”Superlove” og nostalgi på græsset ved Pavillonen, når Malurt kommer ”Tilbage til byen”. Malurt har gennem tiden været lydspor til blod, sved og tårer, store doser romantik og til mange både mørke og lykkelige stunder. Med veloplagte og velsyngende Michael Falch i forgrunden er bandet noget nær legendarisk. Det musikalske univers er på én og samme tid en aktuel teknologikritik og en fantastisk nostalgisk tidsrejse tilbage til 80’erne, hvor IT hed EDB, computere var datamater, rulleskøjter var noget man spændte på skoene, solen brændte i neon og kærlighed kunne opstå ved kassen i et supermarked.

Kombinationen af Falchs uimodståelige vokal, musikernes synergi og charmerende fællesskab med publikum har for længst gjort Malurt til en uomgængelig del af den danske rockhistorie, og de fleste kan synge med på ”Mød mig i mørket”, ”Den eneste i verden”, ”Neonsolen”, ”Kold krig”, ”Sidste station”, ”CPR” og mange flere.

Michael Falch overraskede alt og alle, da han annoncerede gendannelsen af Malurt under en akustisk solokoncert til stor begejstring for alle rockelskere. Gendannelsesturnéen 2020 – der er flyttet til 2022 på grund af corona - er sidste mulighed for at opleve dette ikoniske band.

Malurt anno 2022 er Michael Falch, sang og guitar, Christian Arendt, guitar, Pete Repete, keyboards, Peter Mors, bas, og Dia Nielsen, trommer.

Magtens Korridorer med Johan Olsen i baggrunden kan opleves på græs i Grenaa. Foto: MIkkel Berg Pedersen

Magtens Korridorer

Magtens Korridorer har lagt Pavillonen ned flere til massive rockbrag og cementeret sig som et af landets absolut fedeste livebands. De brød massivt igennem lydmuren til danskerne i 2005, da de med albummet »Friværdi« erobrede både hitlisten og et hjørne af folkesjælen. Med hits som ”Lorteparforhold”, ”Picnic” og ”Pandora” har Magtens Korridorer skrevet sig ind i dansk rockhistorie som et hårdtarbejdende rockband, der til stadighed udgiver væsentlige albums, og spiller intense og fandenivoldske koncerter, så anmeldere i kor kalder dem landets bedste liveband. Formularen med enkel, ørehængende rockmusik langt væk fra perfektionismens kedelige midterrabat tilsat 220 procents turboenergi på scenen, fungerer upåklageligt. Ikke mindst fordi magtens femkløver i Johan Olsen har en forsanger, hvis stemme og karisma altid brager langt ud over scenekanten.

Med enorm succes har de fem herrer indtaget folkets hjerter med en række sange, der ophøjer hverdagens trivialiteter til en fest. En fest, der deles med publikum når ironien, det brølende og det helt store spørgsmålstegn er i højsædet og Magtens Korridorer sætter trivialiteter under loop og smadrer derudaf med hårdtslående realisme. Live er de en hyldest til livsglæden og den og der er ingen tvivl om, at de selv nyder koncerterne mindst lige så meget som deres fans.

Magtens Korridorer er Johan Olsen, sang, Niklas Schneidermann, guitar, Rasmus Kern, guitar, Terkel Møhl, bas, Anders Ramhede, trommer.

Læs også

Del artiklen