FV 2019 - debat: Slut med Københavneriet - stem personligt på en lokal kandidat

Af
Af Carsten Bech

tidligere medlem af Syddjurs Byråd for Det Radikale Venstre:

"Folketingsmedlemmerne sidder i København og har intet kendskab til lokale forhold og borgernes daglige problemer. Den påstand hører jeg ofte. Men hvorfor er det så at vælgerne stemmer på københavnerne, i stedet for vore egne lokale kandidater? Det undrer mig dybt.

Her på Djursland har vi mange kompetente kandidater fra næsten alle partierne. Jeg ser gerne at der vælges mere end 2. Leif Lahn (A) og Britt Bager (V) er sikre på at blive valgt, andre har også en fair chance, men det kræver, at vi stemmer på dem personligt.

Alt for mange sætte kryds ved partiet i stedet for personen. En personlig stemme giver dobbelt indflydelse. Den tæller både på det parti, man sympatiserer med, og med den person man foretrækker.

Liberal Alliance, her opstiller Jens Meilvang, hvorfor ikke stemme på ham fremfor Ole Birk Olesen. Konservative opstiller lokale Jane Christensen, og SF opstiller Morten Siig Henriksen. Også her er et godt personligt valg vigtigt, om ikke andet så til at bygge videre på frem til næste valg. DF har Kim Christiansen. Han er faktisk en dygtig trafikpolitiker, selvom han har fået lidt modvind efter omfartsvejen ved Mariager. Jeg ved eksakt, at det var hans lokalkendskab, og hans forhandlingsevne der afgjorde, at vi fik et togstop i Thorsager.

Jeg kender bedst det parti, jeg selv har været medlem af nemlig Radikale Venstre. Her på Djursland bliver medlem af Københavns Borgerpræsentation Karen Melcior kraftigt markedsført med talrige fotoshoppede valgplakater. Det kan godt være, at hun har læst i mange år og taler 5 sprog. Men hvem tror hun vil gøre en indsats for Djursland, når valget først er slut.

Kredsen har opstillet den lokale Michael Skaaning Johansen. Vi ved, at han gør en stor indsats for børn og unge samt miljøet i lokalområdet. Hans eget barn vokser op her. Det burde være en selvfølge, at de der stemmer radikalt, stemmer personligt på ham.

Jeg ved, at mange vil stemme på Morten Østergaard, fint nok, men han får i forvejen mindst 10 gange så mange stemmer som nr. 2, derfor bliver han valgt - også selvom Djursland stemmer lokalt."

Publiceret 24 May 2019 13:30