Debat: Undskyld mig, men er kommunen i gang med at lukke ned for de lokale taxaselskaber?

Af
Søren Kofoged

Dantaxi Hornslet:

"I Lokalavisen tirsdag 11. juni kunne man på side 35, se en flot annonce fra Syddjurs Kommune angående FlexTrafik i kommunen....

Alle kan benytte flextur, uanset formålet stod der nok så flot i teksten.

Det er et tilbud som en del af den kollektive trafik fra kantsten til kantsten, uden en fast køreplan.

Det er jo næsten som en taxa, bare meget billigere.....

Men hvem er det så billigere for....borgeren, kommunen, eller regionen?

Spørgsmålene er mange, men når man som chauffør i et taxaselskab, ser alle de her biler fra både Holstebro, Sønderborg og Vejle og mange andre udefrakommende byer, køre rundt med de her flexture i Syddjurs Kommune, så undrer det mig.....hvor billigt er det her egentlig for kommunen.

Og nu reklamerer kommunen så i Lokalavisen og lokalradioen for dette tilbud.

Undskyld mig, men er kommunen i gang med at lukke ned for taxaselskaberne, for hvis politikerne tror, at det er de lokale selskaber der kører turene, så må man altså tro om igen.

Politikerne taler så meget om at kørslen i kommunen skal være klima og miljøvenlig....jamen undskyld, hvor er ideen henne, når der kører en taxavognmand fra Sønderborg, selvfølgelig uden passagerer, til Grenaa, blot for at køre 4 små byture, og derefter returnerer til Sønderborg igen. Og når disse “udenbys” selskaber har kørt turen/turene, så tager man altså også skattekronerne med hjem til sin egen kommune...

Hvor er den klima- og miljøvenlige politik henne i det her?

Syddjurs Kommune kender åbenbart ikke til de afregninger som taxaselskaberne får fra Midttrafik, men jeg vil påstå så meget, at hvis man indgik en aftale med de lokale vognmænd i både Syddjurs og Norddjurs Kommuner, så ville man kunne spare et betragteligt beløb hvert eneste år.

Men der er ikke rigtig nogen politiker, der tør stikke hovedet ned i hvepsereden, og bare tage snakken med de lokale taxavognmænd.

Næh nej, de her kære politikere - de tror bare at vognmænd og chauffører de kun har en ting at bringe til torvs...nemlig at de brokker sig hele tiden..

Nej vi gør ikke, men pludselig en dag, så er der bare ikke flere taxaselskaber, eller meget få tilbage, og tro mig, så blive ventetiden endnu længere end den er i dag. I nattetimerne lørdag/søndag bliver der gjort en ihærdig indsats, for at kunne betjene kunderne hurtigst muligt. Der bliver samarbejdet mellem selskaberne, for at få kørt turene på bedst mulig vis.

Og når man så ser en annonce fra ens egen kommune, som reklamerer for FlexTrafik, så bliver jeg en smule harm.

Så kære folkevalgte politikere, vi brokker os ikke, vi er dybt bekymret for kommunernes økonomi, og for fremtiden som vognmænd og chauffører.

Dette er blot et opråb, og endnu engang håber vi på en dialog, men indtil videre er dette ikke lykkes.

På vegne af vognmænd og chauffører."

Publiceret 18 June 2019 21:00