Julius Mygind kom ud i et stigende misbrug af blandt andet hash og droppede ud af uddannelsen. 12. september fortæller han sin lærerige historie i Kolind+. Pressefoto

Julius Mygind kom ud i et stigende misbrug af blandt andet hash og droppede ud af uddannelsen. 12. september fortæller han sin lærerige historie i Kolind+. Pressefoto

Få indblik i teenagerens udfordringer og misbrug

Foredrag med Julius Mygind i Kolind+ torsdag 12. september

KOLIND Mødet med euforiserende stoffer er nok noget af det, som forældre frygter mest, når det gælder deres børn. Men stofferne findes i enhver krog af landet, og som ung kan man stort set være sikker på at møde dem på et eller andet tidspunkt.

Får man ikke sagt fra, kan det i værste fald ende med et misbrug - også selvom man kommer fra en kernefamilie med trygge rammer. Det er en erfaring, som Julius Mygind har gjort sig.

Bliv bedre til at hjælpe

Torsdag 12. september kl. 19 kommer Julius Mygind til Kolind+, hvor han i et meget personligt foredrag vil fortælle om, hvordan forældre kan blive bedre til at spørge ind og hjælpe unge, når de står med udfordringer som hans - og hvordan man kan støtte vores unge til at blive den bedste udgave af dem selv.

Sammen med sin mor, Lise Mühlhausen, sin ven, Magnus Trampe Broch og hans mor, Stine Trampe Broch, er han netop nu aktuel med bogen 'Mit barn tager ikke stoffer – jeg har spurgt'.

I bogen fortæller de fra hver deres vinkel, hvordan drengene passede skole og venner, men samtidig kæmpede med et voksende weekendmisbrug af blandt andet hash.

En lang og sej kamp

For Julius Myginds vedkommende endte misbruget med at isolere ham fra familien og venner, og han droppede ud af sin ungdomsuddannelse. I sidste ende var det en folder fra det lokale SSP, der blev startskuddet til, at han kom ud af sit misbrug.

Herefter fulgte en lang og sej kamp, som førte ham hjem til sig selv, gav ham styrken til at sige nej tak” og lysten til at hjælpe andre unge.

Foredraget er arrangeret i et samarbejde mellem Syddjurs Bibliotek, Brugerrådet i Kolind+, Rusmiddelcenteret, Sundhedsteamet og SSP.

Der er allerede over 100 tilmeldte til foredraget, og gratis billetter kan bestilles på www.syddjursbibliotek.dk.

jesl

Publiceret 12 September 2019 08:00