Arkivfoto

Arkivfoto kake - Fotolia

Debat: Stop nu, Kræftens Bekæmpelse

Af
Flemming Kattrup

Strands Havvej 18

Knebel:

"Nej ikke den store kamp mod bekæmpelsen generelt, men den tåbelige indblanding i, hvordan regeringen skal håndtere tobaksrygning.

Det er tåkrummende, og siden 2006, at måtte læse om KB’s hetz mod rygerne. Og her ikke mindst den utroværdige gejlen folket op mod rygning og passiv rygning vha. utroværdige, digteriske og hjemmelavede ’prognoser’ – taget ud af den blå luft.

Startende med gættede 4000 årligt kræftdøde grundet rygning i 2007. Og hvert eneste år siden har man digtet flere til, således at vi i dag bli’r præsenteret for tallet 13 700. Igen grebet ud af den blå luft og med udelukkende hetz-formål.

Værste eksempel, som man profilerede af, var, at EU i 2008 proklamerede, at der årligt og i EU døde 79 000 af passiv rygning. Iflg. ’undersøgelsen’ var de 19 000 dødsfald ikke-rygere.

Altså døde 60 000 rygere af deres vel egen passive røg!

Magen til nonsens skal der ledes længe efter. Ingen fortalte, at EU’s proklamation lige så stille ’forsvandt’ efter fjorten dage.

Sidenhen forsøgte man så at bilde folket ind, at passiv røg dræber. Jo, for hvis du blot kunne lugte den i tøjet på dine medmennesker, eller naboens røg kunne anes, kunne det dræbe dig.

Ikke et eneste dødsfald desangående har KB kunne bevise trods ihærdige forsøg. Irriterende, ja og kan forværre lidelser, men årsag til diverse sygdomme forsøgte man ihærdigt, utroværdigt og skandaløst at bilde danskerne ind.

Nu ser vi så igen en bølge af lokalforeninger (og gudhjælpemig Regionerne, anført af en forvirret DF’er fra Aarhus) forsøge at slå plat på løgneriet og forsøge at påvirke regeringen mht. cigaretprisen og rødmer ikke engang med at kræve, det skal gælde alle tobakstyper som i seneste ”lokalforenings-indslag”. Dvs. at jeg som pensionist og passioneret piberyger skal undgælde for nogle hystaders promoveringsforsøg.

Som en Bent Falbert i EB allerede i 2008 skrev: ”Kræftens Bekæmpelse bør overveje at bruge sandheden i dens propaganda mod tobak."

Lad nu Folketinget komme med løsninger og fri os for Kræftens Bekæmpelses utroværdige ’råben op’ i røg-spørgsmålet."

Publiceret 04 October 2019 14:00