Debat: Syddjurs Kommune er blevet bedre for virksomhederne - ifølge dem selv

Af
Af Niels Gyldenlund Mikkelsen

byrådsmedlem (S) og medlem af Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget

Hvert år udkommer Dansk Industri med sin analyse af de kommunale forhold for landets virksomheder i deres Erhvervsklimaundersøgelse.

Syddjurs kommune har længe haft nogle ærgerlige placeringer i den absolutte bund, men i 2019 har vi taget et flot hop opad; fra en plads 87 til en plads i midterfeltet som nr. 42.

Årsagen skyldes flere faktorer, men særligt på “information og dialog med kommunen”, “kommunal sagsbehandling” og “overordnet vurdering af erhvervsvenlighed” har Syddjurs taget et kvantespring opad. Her er særligt den sidste vigtig, da det er den enkelte virksomheds overordnede vurdering af kommunen som medspiller.

Syddjurs kommune kan være stolt af sit spring op af listen, da særligt DI’s analyse er noget, man lægger mærke til i erhvervslivet.

Det er vigtigt for Syddjurs kommune at have et godt samspil med erhvervslivet og et godt erhvervsklima. Hver anden af Syddjurs’ borgere, der har et arbejde, pendler ud af kommunen og der er færre arbejdspladser end arbejdere, hvilket kan gøre kommunen mindre attraktiv for eventuelle tilflyttere.

Set i dét lys ser Socialdemokratiet i Syddjurs med glæde på virksomhedernes vurdering og DI’s analyse af vores erhvervsklima og håber, at det lokker endnu flere arbejdspladser til kommunen.

Publiceret 22 October 2019 14:08