Steen Thomsen (DF), medlem af Regionsrådet. Pressefoto

Steen Thomsen (DF), medlem af Regionsrådet. Pressefoto

Debat: Bevar genoptræning af hjerneskadede på de lokale sygehuse

Af
Steen Thomsen (DF)

Regionsrådsmedlem:

"Regionsrådet skal nu igen behandle et forslag om at lukke genoptræningssenge for hjerneskadede på lokale sygehuse og flytte dem til Aarhus.

Så når patienter bliver indlagt til genoptræning efter operation af blodprop i hjernen, skal de fremover være indlagt i Aarhus. Sådanne patienter tåler ikke langvarige besøg. Det er i stedet vigtigt med hyppige korte besøg. Derfor er det vigtigt, at være indlagt på hjemhospitalet tæt på pårørende fremfor på AUH i Aarhus.

Desuden forsvinder vigtig viden på de lokale sygehuse, hvis genoptræningssengene centraliseres i Aarhus.

Oprindeligt var der tale om en strukturbesparelse, der skulle spare regionen 1 mio.kr. Men efter høringssvar og opfølgende spørgsmål fra Dansk Folkeparti, blev det afsløret, at det årligt vil være 2,8 mio. kr. dyrere at have genoptræningssengene i Aarhus. Så der er tale om en rigtig Aarhus-historie, hvor skrivebordsgeneraler vil gennemføre en besparelse på 1 mio.kr, der i virkeligheden medfører ekstraudgifter for 2,8 mio.

Derfor har Dansk Folkeparti igen fremsendt et ændringsforslag om at droppe centraliseringerne, og vi håber, at der nu er flertal for at bevare genoptræningen af hjerneskadede på de lokale sygehuse, tæt på pårørende.

I valgkampen var alle imod centraliseringer – nu er det tid at holde sine løfter."

Publiceret 08 November 2019 17:30