Debat: Hvad er det Nationalparken ikke ønsker kommer frem?

Af
Af Alicja Abildtrup

Ekkodalen 21

8400 Ebeltoft:

DEBAT "Jeg har svært ved at forstå, at Nationalparken vedholdende fastholder, at et nyt Velkomstcenter absolut skal placeres i et unikt fredet landskabsområde ved Kalø Slotsruin.

Mange andre er som jeg modstandere af denne placering for et Velkomstcenter. Og nu kan jeg i Adresseavisen den 26. november 2019 se, at det jo er kommet, at flere fonde har giver afslag på ansøgninger om penge til byggeriet. Det handler altså ikke kun om, som det ofte påstås af tilhængerne af naturødelæggelserne, en lille gruppe uoplyste fanatikere, som ikke har forstået noget af det hele. Også større fonde har sagt nej. Positivt, at der sidder indsigtsfulde folk i ledelsen af disse fonde.

Det undrer mig, at Nationalparken søger at skjule afslagene. Og ikke nok med det, af artiklen fremgår det ovenikøbet, at man ikke vil oplyse navnene på alle de fonde, der har været kontaktet, og som efterfølgende ikke vil lægge navn til et så åbenlyst tåbeligt projekt. Det ville ellers tjene disse fonde til ære, at offentligheden fik oplyst deres navne.

Det er bemærkelsesværdigt, at Nationalparken tilsyneladende ikke længere vil have ældre referater liggende på deres hjemmeside. Jeg følger med i, hvad der sker i Nationalparkbestyrelsen, ved at læse referaterne, men nu ser jeg, at ældre referater er fjernet fra hjemmesiden.

Forhåbentlig skyldes det ikke, at Nationalparken ønsker at operere som mørkets fyrster, men noget kunne tyde på det, når referaterne pludselig er fjernet. Det kan selvfølgelig skyldes en fejl; idet det ikke fremgår af de seneste referater fra bestyrelsesmøder, at der er truffet beslutning om at fjerne tidligere referater fra Nationalparkens hjemmeside.

Det kan vel ikke have sin rigtighed, at hver gang man ønsker at læse i et ældre referat, så skal der søges om aktindsigt.

Er det en fejl, er det umiddelbart til at rette op på.

Er der tale om en administrativ beslutning uden om bestyrelsen, er der mit håb, at den nye nationalparkchef har forståelse for, at mørklægning ikke er vejen frem. Det medvirker ikke til at undgå kritiske spørgsmål og modstand."

Publiceret 05 December 2019 12:30