Eigil Holm Nielsen. Arkivfoto

Eigil Holm Nielsen. Arkivfoto

Debat: Annette Vilhelmsen var ikke et fejlskud

Af
Eigil Holm Nielsen

Havbakken 35

8420 Knebel:

"Lars Norman Thomsen postulerer i et indlæg om Pia Olsen Dyhr,s møde i Kolind, at valget af Annette Vilhelmsen som formand for SF var et fejlskud anbefalet af Kirstine Bille.

Det må skyldes manglende indsigt i SF´s situation ved det formandsvalg, der fulgte efter Ville Søvndals afgang som formand, og den ydmygende behandling SF var udsat for i Thorning regeringen.

Ledelsen i SF anbefalede, at Astrid Krag skulle efterfølge Villy Søvndal og i lang tid var der ingen tegn på, at der var modkandidater. Der var et flertal i SF´s bagland der mente, at det ville være en katastrofe for SF at få valgt Astrid Krag som ny formand, og der var derfor stor aktivitet for at finde en modkandidat der ville stllle op.

Annette Vilhelmsen fra Fyn lod sig presse til at stille op, støttet af Kirstine Bille, Eigil Holm Nielsen, Åge Frandsen, Jens Thoft og mange andre kendte SFére. Hun vandt klart den urafstemning der fulgte efter.

Hun reddede SF fra at få en socialdemokrat som formand, det var afgørende for at partiet overlevede og har den styrke det har i dag.

Så hvis Lars Norman Thomsen mener Annette Vilhelmsen var et fejlskud, så må det være fordi han ønskede et andet resultat af formandsvalget i SF."

Svar til Eigil Holm Nielsen:

Kære Eigil Holm Nielsen

"Da Lokalavisen fredag 7. september 2012 fangede Sýddjurs borgmester Kirstine Bille (SF) over mobiltelefonen, troede hun i første omgang, at det var for at få en forklaring på Syddjurs Kommunes lidet flatterende bundplacering som nummer 87 i DI's friske undersøgelse af erhvervsklimaet i de danske kommuner.

Men anledningen var egentlig at få en kommentar til Villy Søvndals afgang som partiformand, som netop var blevet meldt ud på et pressemøde på Christiansborg.

Hvem, der skulle afløse, havde Bille umiddelbart ikke noget oplagt bud på, men så var det lige, at hun nævnte folketingsmedlem Annette Vilhelmsen, med i partiets landsledelse og med en fortid som kommunalpolitiker i Kerteminde.

“Hun gør det godt og har en god baggrund, men problemet er selvfølgelig det velkendte, at hun ikke er kendt nok i offentligheden," lød det fra Kirstine Bille.

Herefter rullede lavinen. De landsdækkende medier hapsede Billes bud, og Annette Vilhelmsen, der ikke i første omgang så sig selv som formandskandidat, kom op i gear."

Det kan godt være, at I var et SF-bagland, der anbefalede Annette Vilhelmsen, men Kirstine Bille var hende som lancerede Annette Vilhelmsen første gang i offentligheden - i Lokalavisen.

https://syddjurs.lokalavisen.dk/nyheder/2012-09-07/Bille-8220Jeg-havde-nok-undertippet-Villy8221-1709623.html

https://politiken.dk/indland/politik/art5410047/%C3%98stjysk-borgmester-opfandt-Vilhelmsen

https://syddjurs.lokalavisen.dk/nyheder/2014-01-30/-Kirstine-Bille-vil-ikke-v%C3%A6re-kingmaker-igen-1337503.html

https://www.berlingske.dk/politik/ny-kandidat-til-sf-formandsposten."

Lars Norman Thomsen

Lokalredaktør

Publiceret 15 January 2020 14:30