Debat: Det her er mangel på respekt, borgmester

Af
Carsten K. Bryrup

formand for Nimtofte borgerforening og Distriktsråd:

"Kære borgmester

Skal man grine eller græde?

På åbne møder siger Syddjurs Kommune, at man vil distriktsrådene. På møde med kommunen bedyrer kommunen, at Randersvej ikke vil blive spærret før, at omfartsvejen bliver åbnet til maj 2020. Hvad skal man nu tro, når man ser, at den er spærret? Er omfartsvejen blevet færdig i ”rekordtid” (og det er den ikke, for jeg har selv set efter) eller løber kommunen fra sit ord? Lovningen på bl.a. trafiktællinger er den også glemt? Og hvad mere?

Afspærring af veje på landet kan medføre ganske betydelige omveje, da man ikke bare kan tage den næste sidegade. Det har gentagende gange været fremført over for kommunen, at de ikke skal spærre veje af uden forudgående annoncering. Dette er igen ikke sket, hverken i avis eller på SMS / mail til distriktsråd eller borgere. Det er vel ikke fordi, at projektstyringen er så ringe, at man ikke ved bare en dag før det sker?

Skiltningen er i øvrigt mangelfuld. Der er ingen skiltning for trafikanter, der kommer fra Grenå-siden om at Randersvej er spærret. Det ser man først, når man kommer til Djurs Sommerland. Fra Randerssiden er der en skiltning om end noget diskret og uden annoncering om varigheden af afspærringen. På Stationsvej i Nimtofte er der dog en tydelig skiltning, men igen uden angivelse af varighed. Havde den været af permanent karakter, så havde kommunen vel ulejliget sig med at informere borgerne?"

Publiceret 27 January 2020 22:00