Debat: Østjyske dyreparker og kulturattraktioner skal hjælpes i corona-krisen

Af
Britt Bager

folketingsmedlem og kulturordfører for Venstre

opstillet i Djurskredsen:

"Corona-krisen presser alle virksomheder og alle mennesker over hele Danmark. Vores børn passes og undervises hjemme. Sundhedsvæsenet har travlt som aldrig før. Arrangementer aflyses. Ordrer annulleres.

Og Østjylland og Djursland er ingen undtagelse. Vejene er næsten tomme. Aarhus Lufthavn i Tirstrup ligger næsten stille. Stena Line har reduceret færgefarten mellem Grenaa og Halmstad til ren fragt, og Molslinjen har ligeledes reduceret.

Derfor er det så vigtigt, at vi på Christiansborg – på tværs af alle partiskel – kan finde hinanden og stå last og brast for at skabe de hjælpepakker, der holder hånden under danskerne, vores erhvervsliv og vores arbejdspladser.

Det er så vigtigt – og derfor vil jeg gerne sige tak til alle mine folketings-kolleger over det, vi har formået de seneste dage og uger. Det varsler godt for fremtiden.

Fra Venstres side har vi foreslået, at vi skaber en corona-fond på 300 milliarder kroner, som kan stå klar til at bringe Danmark gennem krisen. Vi har netop lavet reformer og ført en ansvarlig økonomisk politik for at have råd til at sætte effektivt ind med hjælp, når krisen kradser. Det gør den nu – og vi er ikke færdige med at sikre Danmark mod følgerne af den krise, vi står i.

Derfor lytter jeg også, når østjyske dyreparker, forlystelsesparker, museer og andre oplevelses- og kulturattraktioner endnu ikke kan se, at de hjælpes af de initiativer, vi har skabt på Christiansborg.

Det gælder dyreparker fra Kattegatcentret, Ree Park Safari, Skandinavisk Dyrepark, Randers Regnskov og Djurs Sommerland. For selvfølgelig skal dyrene i vores østjyske dyreparker fodres og passes.

Og det gælder vigtige østjyske kulturattraktioner som Den Gamle By, Musikhuset Aarhus, Moesgaard Museum, Kunstmuseet Aros, Aarhus Teater, Tivoli Friheden og teateret Svalegangen.

Kulturattraktioner og dyreparkerne er helt afgørende for, at vi også på den anden side af corona-krisen kan tiltrække turister og besøgende til vores skønne lokalområder i Østjylland.

Derfor tager jeg lynhurtigt en dialog med kulturministeren for at bane vejen for, at vi kan understøtte vores dyreparker. Det er vigtigt for dyrene – men også for økonomien og beskæftigelsen på Djursland og i Østjylland i fremtiden."

Publiceret 20 March 2020 16:00