Svar til Marianne Kirkegård: Tak for et konkret svar - men desværre også en masse bortforklaringer

Af
Af Ove Buus Pedersen

Formand Ældresagen Midtdjurs. Formand KOU (KOordinationsUdvalget) i Syddjurs:

DEBAT "Allerførst tak for at der endelig kommer en reaktion fra en politiker, og især tak for at vi fortsat kan regne med nye planer om nye plejeboliger i Ryomgård, som vi tidligere blev stillet i udsigt. Det er vi tilfredse med – helt bestemt. (Se Marianne Kirkegaards indlæg i Adresseavisen Syddjurs, uge 12).

Nu skrives der godt nok, at de skal bygges i stedet for dem der er ”jævnet med jorden”. De står der altså alle sammen endnu ved Ringparken.

Det var vel den del af dit indlæg, som jeg vil kalde et egentligt svar. Resten vil jeg mere betegne som sædvanlige bortforklaringer, snakken udenom, og ikke mindst lidt modsigelser, og det uddyber jeg gerne.

Helt overordnet vil jeg gerne først her tegne et billede af kommunekassen og alle afdelingerne.

Tænk jeg den samlede kommunekasse som et stort træ, med mange grene (afdelingerne). Alle grenene (afdelingerne) lever af næring fra træets stamme og rod (kommunekassen).

Når jeg skriver, at det der sker med nedskæringer, omflytninger og besparelser på ældreområdet, er ren kassetænkning, så synes jeg, du selv meget fint beskriver det her i dit indlæg, at det jo netop er det det er.

Du skriver, at det er kommunens mål, at skabe højt kvalificerede tilbud og rammer til de behov, der er. Man gør det desværre ved at lukke alle træningscentre ned, så de kun har visiteret træning, to dage om ugen.

Man afskediger, omplacerer og flytter personale til andre ”grene af træet” = kassetænkning.

De valg af løsninger besværliggør så til gengæld meget af dagligdagen for de svageste i vort samfund.

Begrundelsen for at man nu kun får to dages visiteret træning om ugen, er pludselig blevet mangel på personale.

Jamen dog. Du har lige skrevet, at I har afskediget og omorganiseret dem til andre opgaver.

Den fremgangsmåde kan vel kun kaldes ren kassetænkning. Vi flytter lidt rundt på tingene/ udgifterne.

Endelig kan dem, der skal bruge mere træning end to dage om ugen, så køre eller blive kørt rundt til andre centre. Man får selvfølgelig sine transportudgifter dækket, eller bliver kørt gratis, og det personale, der er tilbage, kører så også rundt bagefter imellem de forskellige træningscentre i kommunen. De spilder en masse tid, resurser og lønkroner, men man har igen flyttet rundt på det hele, til andre ”grene af træet”.

Så er det lige før jeg med rette kunne bruge Dronningens ord vedrørende Corona. Vi husker dem nok?

Kære Politikere, det er ganske enkelt ikke i orden, at I lukker ned for de faciliteter, som er så livsvigtige for ældre, enlige og svage medborgere. Det kan vi ikke være bekendt, og det har vi ældre ikke fortjent."

.

Publiceret 22 March 2020 13:30