Kirstine Bille. Arkivfoto

Kirstine Bille. Arkivfoto

Debat: Enhedslistens fornemmelser for de nyttige idioter

Kirstine Bille (SF), Gruppeformand, Syddjurs Byråd:

"Kære Jesper Yde Knudsen

Enhver idiot kan stille sig på sidelinjen og råbe op. Det ser man meget ved fodboldkampe i lavere rangerende serier. Enhedslisten benytter sig at samme taktik. Man står på sidelinjen og er meget klog. Et flertal i byrådet er nogle idioter og vælger den "lette" løsning. Jeg har på intet tidspunkt hørt fra Enhedslisten, hvordan de havde forestillet sig at betale kommunens regninger uden at gribe ind over for stigende udgifter. Vi kan ikke bruge flere penge, end vi har!

Læs mere: Debat: Enhver idiot kan skære i velfærden! - Derimod kræver det stor indsigt og lederskab at styre og udvikle en kommune

Jeg har heller ikke hørt, hvad Enhedslisten havde tænkt sig at fortælle Indenrigsministeriet, når vores likviditet røg ned mod nul igen. I forestiller jer måske, at man kan snakke sig ud af at komme under administration?

Vi er jo helt enige om, at der er sket ledelses- og styringsmæssige svigt. Det har SF ofte påtalt, også i byrådssalen. Når vi siger "Stands ulykken", som jeg senest gjorde, da vi havde sagen om tillægsbevillinger i byrådet ved udgangen af 2019, mener vi: stop de eskalerende udgifter og identificer årsagen. Derefter skal vi selvfølgelig have rettet op på netop årsagerne.

Læs mere: Debat: Syg virksomhedskultur skal genrejses - det er borgmesterens ansvar

Når der i den nye forligstekst står: "Et flertal i Byrådet har på den baggrund iværksat et omfattende politisk arbejde med at genoprette kommunens økonomi." handler det netop om at få ryddet op i de ledelsesmæssige udfordringer, der har bragt os her til. SF tager medansvar for denne store opgave.

I forliget er det blevet lovet, at der ikke sker forringelser på skole- og dagtilbudsområdet. Vi har bevaret klippekortsordning til de hjemmeboende ældre og fastholdt serviceniveauet i hjemmehjælpen. Men alle områder er med til at betale for det skred, der er sket i økonomien.

Lægger Ø, O og Å op til en fyring af direktionen, eller hvad er der i det forslag, I stiller til byrådet. Og hvad skal det løse?

Det havde været dejligt om Enhedslisten for en gangs skyld havde været en del af løsningen og ikke bare stod på sidelinjen og råbte "Idioter"!"

Publiceret 25 April 2020 12:30