Leif Lahn Jensen (S). Foto: Steen Brogaard

Leif Lahn Jensen (S). Foto: Steen Brogaard

Debat: Udligningsreform - et skridt i den rigtige retning

Af
Leif Lahn Jensen (S)

MF

opstillet i Djurskredsen:

"Hvis du som ældre har brug for pleje, eller som barn har brug for dagpasning eller skole, har der i mange år været meget stor forskel på den service, du har fået, alt efter hvor du bor i landet. Det er forkert og sådan burde det ikke være.

Vi har på Djursland altid været meget udfordret på økonomien og derfor også på velfærden til den enkelte borger. Det tror jeg er kendt for alle os der bor på Djursland.

Nu er der så landet en historisk bred aftale på Christiansborg, som på en mere retfærdig måde fordeler pengene til kommunerne rundt i landet. Her kan jeg med stor tilfredshed se, at Nord- og Syddjurs har fået et løft i økonomien, og det er vi selvfølgelig meget glade for.

Nu har jeg været i Folketinget i en del år, og ved at den sværeste forhandling at få igennem for en regering, er at fordele pengene imellem kommunerne. Dette er lykkedes rigtig flot sammen med andre partier, så aftalen også holder efter et valg og langt ud i fremtiden. Tusind tak til de partier, der har været med til at lande en ny fordeling.

Samtidig med en bedre udligning har man også lavet et markant løft af den kommunale økonomi, hvor kommunerne tilføres 6,5 mia. kr. i 2021 i ekstra finansiering."

Jeg tror aldrig en udligning mellem kommunerne vil blive helt perfekt, men dette er efter min mening et godt skridt i den rigtige retning.

Med venlig hilsen.

Leif Lahn.

Publiceret 09 May 2020 14:28