Debat: Udskift bare de blå flag med en sort skraldebøtte

Steen Møller, Strandgårdshøj 21, Ebeltoft:

"O kvide, o skam – Syddjurs får ingen blå flag i år, som ellers plejer at være garant for rent badevand og trygge badesteder. Man spørger uvilkårligt sig selv, om en oliekilde eller et tankskib er sprunget læk, eller om man pludselig er snublet over landminer på strandene, som er blevet overset og smuttet under radaren efter anden verdenskrig for mere end 75 år siden.

Strande: Syddjurs uden Blå Flag i denne sæson

Men nej – rolig nu! Forklaringen er den ganske enkle, at Syddjurs kommune ikke har affaldssortering – tro det eller lad være - hvilket er faldet Friluftsrådet for brystet, og derfor ifalder Syddjurs den strengeste straf og bliver udskammet, uagtet at vores badevand og strande er i topklasse og opfylder alle de krav, som det blå badevandssymbol normalt symboliserer.

De blå flag er hejst på kommunens strande

Jeg vil derfor foreslå, at det blå badevandssymbol her i Syddjurs udskiftes med en sort skraldebøtte eller en skraldevogn, og at vi på denne baggrund lader flagstængerne på strandene stå tomme sommeren over, indtil Friluftsrådet kommer til besindelse og undlader at blande tingene sammen og ride flere kæpheste på samme tid. Jeg klarer mig jo nok alligevel og kommer givetvis ikke til at savne de blå flag, selv om der efterhånden er op til fire(!) af slagsen, for heldigvis kan jeg tænke selv og ser med sindsro frem til badesæsonen."

Publiceret 16 May 2020 19:30