Jesper Yde Knudsen. Foto: Lars Norman Thomsen

Jesper Yde Knudsen. Foto: Lars Norman Thomsen

Debat: Stegger eller Wistoft - hvem foretrækker SF?

Jesper Yde Knudsen, Enhedslisten Syddjurs:

"Kan SF i Syddjurs virkelig ikke svare på, om de gerne vil have en rød borgmester, hvis ikke det kan blive Kirstine Bille?

SF klar med den bedste borgmesterkandidat - men har ikke et bud på den næstbedste ...

Først undrer man sig over en artikel i Adresseavisen 'SF klar med den næste borgmesterkandidat - men har ikke et bud på den næstbedste..'. Fordi det faktum, at SF har valgt Kirstine Bille som spidskandidat, og at de foretrækker hende som borgmester jo allerede har været meldt ud for lang tid siden og har været genstand for fyldig omtale i Adresseavisen. Det er altså en meget gammel nyhed, men hvad er så årsagen til at SF går i pressen?

Kirstine Bille klar til sjette periode i lokalpolitik

Det, der efter min mening er den eneste nyhed i SF´s udmelding, er, at man ikke længere klart kan sige at man går ind for en rød borgmester i Syddjurs.

Det er indlysende, at man går ind for Kirstine Bille som borgmester, men adspurgt om hvem det næstbedste bud er, vil SF ikke give et svar. Som jeg ser det, kan det tolkes som, at man foretrækker Claus Wistoft fra Venstre fremfor en anden kandidat fra de rød grønne partier, f.eks. Michael Stegger (Socialdemokratitet, red.)

Yde Knudsen: Kirstine Bille fra lille Venstre

Hvis nogen skulle være i tvivl, er det ikke poster og honorarer, der optager Enhedslisten mest, vi er i politik for at kæmpe for bedre velfærd og en ambitiøs grøn omstilling af hensyn til mennesker og natur. Men netop derfor er det for os indlysende, at vi klart foretrækker en borgmester fra et af de rød-grønne partier fremfor en borgmester fra Venstre.

Derfor vil jeg gerne bede SF svare klart på spørgsmålet:

Hvis ikke Kirstine Bille kan blive borgmester, vil man så foretrække en anden kandidat fra de rød-grønne partier f.eks. Michael Stegger eller vil man foretrække Claus Wistoft fra Venstre?

Efter min mening burde det spørgsmål ikke være så svært at svare på."

Publiceret 30 May 2020 10:30