Thøger Pauli, alternativ behandler, Thorsager

Thøger Pauli, alternativ behandler, Thorsager

Debat: Corona og masker

Thøger Pauli, alternativ behandler, Thorsager:

"Coronaen er over os, det er der ikke megen tvivl om. Vi hører om den konstant og vi tager vores forholdsregler i en sådan grad, at kun ganske få i Danmark er konstateret smittet. Kun omkring 12.000 er registreret positive, selvom man har testet rigtigt mange for at se, om der er et mørketal. Det er der tilsyneladende ikke. Heldigvis er heller ikke ret mange døde af denne virus, som vi bliver klogere og klogere på for dag til dag.

Men netop det at så få er smittet gør os sårbare og utrygge, for hvad sker der, når vi åbner op for turisterne fra lande, hvor smittetrykket er meget større end i Danmark. Hvordan kan vi så beskytte os og specielt dem, som ikke har godt af at blive ramt af denne virus? For allerede nu ved vi, at nogle bedre tåler denne virus end andre.

Vi skal holde 1 meters afstand til hinanden, men 2 meter til dem, der er i risikogrupperne. Dem skal vi holde dobbelt så lang afstand til. Men hvordan ved vi, hvem der er i risikogruppen? Det kan vi ikke aflæse på folk, som vi møder på gaden.

En løsning kunne være at opfordre dem, der er i risikogruppen eller dem, der ikke har lyst til at blive ramt af denne virus til at påføre sig et mundbind, når de forlader deres hjem, eller når de udenfor hjemmet møder andre mennesker. Så vil andre automatisk holde afstand og vise hensyn. Hvis man f.eks. kommer ind i en bus med et mundbind, så vil andre automatisk holde afstand.

På denne måde kunne vi passe bedre på hinanden ved at de ”sårbare” passer på sig selv. Måske kunne vi så i større omfang leve et normalt liv igen."

Publiceret 04 June 2020 06:00