Arkivfoto

Arkivfoto

Debat: UngeSpot - Det er en ommer, politikere

Af
Jakob Brandt

Brovej 10

Hornslet:

DEBAT "Vedrørende Unge-Spot i Hornslet er jeg dybt bekymret over risikoen for yderligere støj-, lys, trafik- og lydgener for de i forvejen støjplagede naboer omkring Trekanten.

Syddjurs Kommune planlægger at etablere et udendørs samlingssted for Hornslets mange unge. Det er en god ide, men jeg troede ærlig talt, at det var løgn, da jeg erfarede, at kommunen vil placere et støjende 'Unge-Spot' på Trekanten - midt i et villakvarter… Desværre havde jeg ikke ret…

Udearealet på Trekanten er omkranset af private boliger og en fløj med 11 værelser på byens eneste kro. Den placering virker meget lidt gennemtænkt.

Jeg ved godt, at kommunen er presset 'økonomisk, men netop derfor er det en god ide at tænke i langvarige løsninger. Naboerne til Trekanten er i forvejen plaget af voksende støjgener fra Trekanten i dagtimerne, og med planen om et døgnåbent Unge-Spot kan vi se frem til støj og larm til langt ud på aftenen. Det er ikke rimeligt, og det vil gøre et til tider temmelig anstrengt naboskab endnu mindre spiseligt.

Siden Trekanten for få måneder siden etableret en fodboldbane, omkranset af et flere meter højt metalhegn, er støjgenerne vokset betragteligt, og nu oplyser kommunen, at det er tanken at indrette en parkour-bane, etablere udendørs lydanlæg og lys i forbindelse med Unge-Spottet!

Jeg betragter mig selv som en relativt tolerant person, men når jeg ikke længere kan nyde en kop kaffe og høre fuglenes sang i min egen have pga. råb, skrig og larm fra min genbo, er det tid til at reagere.

Gennem årene har jeg og andre gentagne gange bedt brugerne af Trekanten om at skrue ned for larmen og tage mere hensyn til beboerne i området, og vi er mange, der håber, at kommunen vil genoverveje placeringen, som ligner en direkte genvej til en sværm af naboklager.

Og kære politikere, før I placerer et Unge-Spot midt i et villakvarter, bør I sætte jer ud i jeres egen have, og nyde naturens lyde og et glas hvidvin eller en kop kaffe efter en lang dag på jobbet. Dejligt… Forestil jer så, at der på den anden side af hækken skal etableres et ungespot med udendørs højttaleranlæg og lys på toppen af den ganske betragtelige støj, som unge mennesker kan lave, når de er i fri dressur.

Nej vel? Det hører ikke hjemme midt i et villakvarter. Det er ganske enkelt en ommer.

Giv i stedet for de unge et sted, hvor de kan mødes og give den gas, uden at genere andre. Der skal være plads til os alle."

Publiceret 11 June 2020 12:30