Nabo til Rønde Bypark finder det beskæmmende, at der ikke mødte en eneste politiker op til mandagens nabohøring om UngeSpot i Byparken. Arkivfoto

Nabo til Rønde Bypark finder det beskæmmende, at der ikke mødte en eneste politiker op til mandagens nabohøring om UngeSpot i Byparken

Debat: Politikerne glimrede ved deres fravær i Byparken

Hanne Fynbo, Bjerg-Thomsensvej 85, Rønde:

"Som nabo til Byparken havde jeg set frem til nabohøringen 15. juni om det nye UngeSpot, som Syddjurs Kommune havde inviteret til i Rønde Bypark.

Jeg var spændt på at høre om, hvordan det nye UngeSpot vil afhjælpe på de nuværende gener, herunder særligt støj (musik og højlydt snak/råb) til langt ud på natten og flere gange om ugen særligt i det gode vejr, affald, utryghed og manglende tilsyn fra kommunen.

Der var ingen politikere tilstede, som har godkendt og afsat penge til det nye UngeSpot. Til gengæld var der en repræsentant fra kommunen, repræsentanter fra politiet og SSP samt arkitekten. Repræsentanten fra kommunen tog venligt i mod alle spørgsmål, men kunne hverken stikke eller bekende med det resultat, at vi ikke fik svar på de mange spørgsmål.

Til gengæld var de to unge repræsentanter, som har givet input til kommunen og arkitekten i forhold til deres ønsker til det nye UngeSpot,meget klare i mæglet: Deres primære ønske var et sted, hvor de kunne mødes og drikke alkohol og høre musik. Stedet skulle ligge tæt på Rønde centrum, og der skulle være mulighed for at komme af med deres affald (læs: der skulle opstilles flere og større affaldscontainere). Det er ellers i tidens ånd, at man selv tager sit affald med sig tilbage – når man kan bringe flasker, mad med videre med sig i naturen kan man også bære skraldet hjem i affaldsspanden. Der er eksempelvis ikke skraldespande på Kalø Slotsruin eller i skovene.

Tilbage til mine spørgsmål, som jeg ikke fik svar på, men håber I som politikere kan svare på:

  • Hvad er det konkret for tiltag ved det nye UngeSpot, som reducerer/fjerner de nuværende gener?
  • Hvorfor kan man ikke teste disse nye tiltag i det nuværende setup i Byparken, så vi forhåbentligt kan få en park, som alle borgere i alle aldersgrupper kan få glæde af – inden man etablerer et yderlige UngeSpot."

Publiceret 16 June 2020 23:30