Kasper Kolstrup Møller. Privatfoto

Kasper Kolstrup Møller. Privatfoto

Debat: Borgmesteren i spidsen for Kejserens Nye Klæder

Kasper Kolstrup Møller, Bygmarken 23, Kolind:

”For mange år siden levede en kejser, som holdt så uhyre meget af smukke nye klæder, at han gav alle sine penge ud for ret at blive pyntet.” – H.C. Andersen

Tirsdag 29. juni blev der bragt en artikel fra TV 2 Østjylland, om hvordan Syddjurs Kommunes topledelse er blevet coachet og gået efter i sømmene af konsulenthuset, Muusmann A/S.

Analysen skulle ifølge artiklen skabe et bedre samspil i den øverste ledelse i kommunen, og disse skulle derefter coaches af selv sammen konsulentfirma.

Efterfølgende er disse resultater blevet præsenteret og fremlagt MUNDTLIGT af Muusmann A/S, ”internt til de involverede parter”. Regningen løber op i svimlende kr. 458.526,- (Som afholdes inden for Økonomiudvalgets budgetramme, red.)

Dertil må man påregne den arbejdsløn for alle de involverede medarbejdere skal have udbetalt for den tid, de bruger på møder mv. i igennem hele processen.

Regningen er i hundredetusinde vis af kroner højere, når man medregner de enorme cheflønninger og medarbejdertid, der er lagt i det her projekt.

Under normale omstændigheder er jeg stor tilhænger af optimering, effektivisering af processer, specielt når det gælder mange mennesker, men dette er bureaukrati af værste skuffe, og det er lige før man fristes til selv at stille op til den kommende kommunalvalg. Syddjurs Byråd har brug for nogle politikere med sund fornuft og politikere, der ikke strør om sig med borgernes skattekroner.

Efterfølgende er der ikke engang udarbejdet en skriftlig rapport som er afleveret til kunden, i dette tilfælde Syddjurs Kommune. (Det er Økonomiudvalget, der beder om en mundtlig og generel afrapportering, fordi man mener, at en skriftlig afrapportering kan afholde de involverede i at fortælle, hvad de mener, fordi deres svar - selvfølgelig anonyme - let vil kunne identificeres i en skriftlig rapport, red.)

Dvs. Syddjurs Kommune og Økonomiudvalget har brugt kr. 458.526,- X antal kaffemøder med et konsulentfirma, som givetvis ikke været grundige nok til at de ønsker at stå ved deres arbejde. Jo, de har fundet at ledergruppen ikke fungerer og foreslår coaching af disse, hvem skal stå for denne coaching ? Gæt selv….. Muusmann A/S. (Det er Økonomiudvalget, der bestiller dette coaching-forløb af Muusmann A/S og ikke konsulentvirksomheden selv, naturligvis, red.)

· Hvordan kan man som kommune nikke ”ja tak” til en rapport på omkring en halv million, hvor disse resultater udelukkende overdrages mundtligt?

· Hvordan kan man godkende sådanne tiltag, når kommunen er i den økonomiske forfatning som den er i pt.?

Kommunalekspert Roger Buch betegner hele set-uppet som et demokratisk problem, fordi partier holdes ude af det, der burde være en demokratisk proces.

Borgmester Ole Bollesen står efterfølgende frem og siger, at han ikke kan se problematikken i at sådanne rapporter fremlægges mundtligt, men kære Ole Bollesen, du har glemt en ting; Det er borgerne i Syddjurs, der betaler for det her, og kunne man have brugt pengene anderledes ”vores” situation taget i betragtning. Jeg, lader det spørgsmål stå åbent, for tænker det mere eller mindre giver sig selv.

På byrådsmødet den 24/7 fortalte Ole Bollesen citat: ”Jeg tror ikke der en nogen som er stolte af budgettet (regnskabet, red.) for 2019, og lad mig sige det på denne måde. Jeg fik tæsk, og der var andre som fik tæsk i den forbindelse”

Men kære Ole Bollesen

I har jo så åbenbart ikke lært noget som helst af de ”tæsk”, der er blevet delt ud?

Hvor mange flere pisk med spanskrøret skal Økonomiudvalget have før end ti øren falder?

Nu skal det hele jo ikke være negativt, så derfor også lidt ros.

Muusmann A/S skal I denne situation roses til skyerne.

De har formået at fuppe Syddjurs Kommune, præcis som ”Væverne” i eventyret formående af fuppe Kejseren.

Der må sidde nogle åbenlyse salgstalenter hos Muusmann A/S, som efter min mening kommer ualmindeligt let til deres penge.

Nu står jeg som den lille dreng i menneskemængden og spørger, om vores kære borgmester fuldstændig har tabt sutten?"

Og kære socialdemokratiske byrådsmedlemmer kunne I dog ikke fortælle jeres borgmester, at der skal andre boller på suppen."

Publiceret 01 July 2020 17:30