Debat: Der er åbenbart ingen grænser, når kunsten skal udfolde sig

Af
Jørgen Laugesen

Turistforeningen for Ebeltoft og Mols:

"Mange har bemærket at S. A. Jensens vej er blevet afspærret, og mange har sikkert hørt om, at Ebeltoft i Udvikling, i samarbejde med Fregatten Jylland og Syddjurs Kommune denne sommer opsætter kunstværket, Breathe With Me, ved kysten nedenfor Maltfabrikken.

Opstillingen har vi i Turistforeningen, som sådan ikke noget imod, men at afspærre gaden, for at få lov at lege på gaden, når vi står overfor et forventet turistboom - vi aldrig har set mage - er da det rene galimatias. Der er åbenbart ingen grænser, når kunsten skal udfolde sig. Turistforeningen opfordrer kraftigt til at fjerne det legetøj, der generer færdslen på S. A. Jensens vej. Alternativt, udskyde projektet til efter august, når det største turistboom er overstået.

Vi mener ikke, vi kan byde vores kommende gæster at amputere adgangen til vores i forvejen begrænsede parkeringsmuligheder i Ebeltoft. (Vi har amputeret nok i Ebeltoft).

Vi håber, at den ansvarlige for lukningen af S. A. Jensvej vil stå frem i september, brødebetynget - og med røde kinder, undskylde det store kaos, det har frembragt i den store turistsæson.

For at kommunens økonomi skal tilpasses til bl.a. ovenstående, fjernes nu en hel del blomsterbede i byen, og - fy skamme - Det gamle byvåben, overfor Ebeltoft Strand Camping, altid flot tilplantet i farverne rød blåt og grønt, der netop forestillede det gamle Ebeltoft byvåben og som mange lokale og turister har glædet sig over i mange år. - Vi græmmes."

Publiceret 02 July 2020 21:13