"Strandhuset" (= Molsvej 29). Arkivfoto

Debat: Her er løsningen på selve livets gåde

Ole Kragelund, Moesbakken 22, Rønde:

DEBAT "Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse vil forhåbentlig snart træffe en beslutning med følgende indhold:

Det Kampmann-tegnede "Strandhuset" (= Molsvej 29) indvies som velkomstcenter for nationalparken, så snart den nuværende fremleje-aftale til boligformål udløber.

Husets ejer er jo (siden 1945) staten, som for få år siden lavede en leje-kontrakt med Nationalparkens bestyrelse. Nationalparkens daværende bestyrelse ville have dette hus til at være en central del af det påtænkte velkomstcenter, som man ville forsøge at skaffe godt 40 millioner kr. til. Se mere om denne plan på Nationalparkens hjemmeside - og se aktuelle artikler i lokalpressen, hvoraf det fremgår at nybyggeri på stedet aldrig bliver til noget i praksis (simpelthen fordi ingen vil forære 40-50 millioner kr. til den gamle bestyrelses drømmeslot, som skulle placeres, hvor slotskroen (nu omdømt til slotscafeen) lå.

Det stråtækte to-etagershus ved siden af slotscafeen (= Molsvej 31) bør være åbent nogle timer hver dag året rundt for alle Syddjurs-borgere og for alle gæster/turister.

Husets stue-etage skal bl.a. indeholde adgang til toilet og til en automat, hvor folk kan købe lidt koldt og varmt til ganen efter gåturen over Middelalder-dækningen til selve slotsruinen t/r.

"Strandhuset" kan også - på 1. sal - huse Nationalparkens sekretariat med ca. 6 statslønnede medarbejdere. Så kan Jagtslottet oppe på Kalø Gods (Grenåvej 12, Rønde) frigøres til andre formål - fx til lejrskole og undervisning for børn og unge. Også dette spændende hus ejes jo - ligesom resten af godset - af staten og administreres af Naturstyrelsen...."

Publiceret 03 August 2020 08:30