Britt Bager

Britt Bager

Debat: Så er det nu, du skal hjælpe Fregatten Jylland, Leif Lahn

Af
Britt Bager

folketingsmedlem og kulturordfører (V)

valgt på Djursland:

"Det er nu, at min gode kollega Leif Lahn fra Socialdemokratiet skal vise, at han er i arbejdstøjet for Syddjurs. Det er nemlig nu, at Leif Lahn skal sætte sig på finansministeren og sikre, at Fregatten Jylland også i de kommende fire år får det ekstra tilskud på finansloven på kroner 3,1 millioner, som Fregatten fik bevilliget under Venstre regeringen i 2015.

Fregatten Jylland er et nationalt klenodie af helt særlig karakter, og det er en af Syddjurs Kommunes store turistattraktioner. Det er en vigtig del af søfartsnationen Danmarks kulturarv, som vi skal bevare for de kommende generationer. Ingen steder kommer man tættere på den del af vores kulturarv end man gør, når man lægger vejen om ad Ebeltoft og tager sig tiden til at se, hvordan fregatten ser ud – og opleve, hvordan livet har været for de mange besætningsmedlemmer, der var med om bord, da skibet stred sig gennem de danske farvande.

For fire år siden sikrede jeg og den daværende Venstre-regering, at der blev bevilget Fregatten Jylland et fire-årigt tilskud på 3,1 millioner kroner til renovering og vedligehold af det store og smukke skib på finansloven. Men nu er det fire-årige tilskud udløbet. Og Fregatten Jylland skal stadig renoveres og vedligeholdes, så vi også i fremtiden kan vise danskere i alle aldre, hvad det er for skibe, der forsvarede os, og hvordan livet var til søs.

Jeg ved, Fregatten Jylland lige som i 2015 har sendt en ansøgning til kulturministeren, ligesom de har været i Folketinget til foretræde for alle Kulturudvalgets medlemmer. Men der kommer kun penge til Syddjurs, hvis Leif Lahn som regeringens lokale repræsentant, får overbevist kulturministeren og finansministeren om, at der skal ses til Syddjurs, når kan skal afsætte midler på regeringens finanslovforslag.

Jeg skal nok presse på alle de steder, hvor jeg kan gøre en forskel. Men med en socialdemokratisk regering, som planlægger at lave finanslov med venstrefløjen, er det primært en opgave, hvor Venstrefløjen skal løfte en tung del.

Det er nu, du skal hjælpe Fregatten Jylland, Leif Lahn. Hjælp med at sikre, at bevillingen på 3,1 millioner fortsat er med, når den socialdemokratiske regering inden længe præsenterer sin finanslov."

Publiceret 07 August 2020 11:45